آشنایی با معروف ترین مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان

به گزارش کیوسک خبری آشنا، سیستان و بلوچستان یکی از استانهای محروم اما قدیمی و با پیشینه تاریخی ایران بوده که در ادبیات و داستانهای تاریخی از آن نام برده شده است. مردم این استان با سختی های زیادی دست به گریبان هستند اما با تمام این اوصاف، این استان که جز استانهای عظیم کشور محسوب می گردد، دارای مناطق دیدنی و تاریخی زیادی هست. بدلیل محرومیت منطقه و دور بودن از لحاظ مسافت، مسافران کمتری برای تماشای دیدنی های معروف سیستان و بلوچستان بدان سفر می نمایند. از بهترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان می توان به چابهار، ناف دریا، فواره های گلی، ساحل صخره ای، شهر سوخته، قبرستان جن ها و بناهای تاریخی دیگر اشاره نمود. با ما در این مقاله همراه شوید تا شما را با تعدادی از معروف ترین مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان آشنا کنیم.

آشنایی با معروف ترین مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان

فواره های گلی

این مکان یکی از دیدنی های معروف سیستان و بلوچستان بوده و حتی شاید بتوان گفت یکی از مناطق جالب در کل کشور است. در این منطقه، سه فواره گلی یا همان گل افشان را خواهیم دید که در نوع خود جالب و بی نظیر هستند. این گل افشان ها در دشت کهیر قرار گرفته که یکی از آنها حالتی شبیه به آتشفشان دارد و دو تای دیگر تپه مانند هستند.

بیشتر بخوانیدعجایب سیستان و بلوچستان | کوه گِل افشان چابهار

قلعه سب

در این منطقه، آثار باقی مانده از قلعه سب را می بینیم که از زمان صفویه به بعد، علی الخصوص در زمان افشاریه حاکمان وقت در آن سکونت می کردند. این مورد از بهترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان دارای 10 اتاق بوده که بعضی کوچک و بعضی عظیم هستند. این اتاقها در اطراف یک حیاط مرکزی قرار دارند. برای رسیدن به قسمت تابستانی که حاکمان نیز علاقه زیادی به این قسمت داشتند، راه پله ای مخفی وجود دارد. این راه پله شیب زیادی داشته، اما عرضش بسیار کم است.

بیشتر بخوانیدقلعه سب سراوان؛ دیدنی بی مثال در سیستان و بلوچستان

روستای تیس

روستای تیس که از معروف ترین مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان بوده، در شمال غربی شهرستان چابهار واقع شد. در زمان هخامنشیان یکی از بنادر مهم ایران بوده و دارای پیشینه ای 2300 ساله هست. در آن موقع این روستا از بنادر دریای مکران محسوب می شد.

بیشتر بخوانیدروستایی با قبرستانی ترسناک در ایران!

ساحل صخره ای

در این ساحل و در مرداد که همزمان با وزش بادهای موسمی بوده، پدیده موج افشان اتفاق می افتد و امواج بسیار عظیمی تشکیل می گردند، بطوریکه ارتفاع بعضی از آنها به 15 متر نیز می رسد. در این حالت، با تمام زیبایی که این امواج دارند، قدرت و عظمتشان صحنه هایی را به نمایش می گذارند که حتی گاهی بسیار ترسناک نیز هستند.

قبرستان جن ها

در منطقه ای که روستای تیس در آن واقع شده، دیدنی های زیادی وجود دارند. یکی از آنها، مقبره جنانی گچ است که به اعتقاد مردم محلی، محل زندگی جن ها بوده و همین امر، باعث شده است تا داستان و حکایات زیادی دهان به دهان گفته شده و در خصوص این محل به گوش برسند. در قبرستان جن ها غارهای بان مسیتی و پیل بند نیز وجود دارند.

بیشتر بخوانیدقبرستان جن ها در روستای تیس | عجیب ترین روستای سیستان و بلوچستان

شهر سوخته

شهر سوخته با قدمتی برابر با 3200 سال قبل از میلاد مسیح در این منطقه خودنمایی می نماید و آثاری چند از آن برجای مانده اند.

بیشتر بخوانیددانستنی های شهر سوخته | شهری با پیشینه ای بالغ بر 5000 سال

چابهار

یکی از شهرستانهای بندری استان سیستان و بلوچستان، چابهار است که امروزه به قطبی مالی تبدیل شد. این مورد از بهترین جاهای دیدنی سیستان و بلوچستان با داشتن آب و هوایی بهاری و گرم حتی در زمستان، مکان مناسبی برای کاشت انواع محصولات کشاورزی هست.

بیشتر بخوانیدمعرفی دیدنی های چابهار | سفر به شهر همواره بهار

شهر نیشکر

شهری به نام قصر قند در این منطقه وجود دارد که در زمان که پرتغالی ها به این منطقه هجوم آوردند، کشت نیشکر در آن رایج شد. در زمان گذشته و قبل از این اتفاق، این شهر به نام گنداوگ خوانده می شد که البته بعدها به گنج آور تغییر کرد. چون، از نیشکر محصولی به نام شکر بدست می آمد، نام این شهر از گنج آور به قصرقند تغییر یافت.

قلعه قصر قند

همانطور که گفتیم، شهر قصر قند بدلیل کشت نیشکر از زمانهای قدیم مورد توجه بود. در این منطقه، قلعه ای نیز وجود دارد که از آثار باستانی و دیدنی منطقه محسوب می شود. قدمت این قلعه به دوران صفویه باز می شود. به دلیل وجود خاک مناسب برای کشاورزی، کشت نیشکر رونق زیادی گرفت؛ بطوریکه محصولات این شهر در آن روزگار به بابل و بین النهرین صادر می شدند. محصولاتی مانند نیشکر، چرم، پوست و نوعی قند قرمز مخصوص در آن موقع از محصولات پر فروش بحساب می آمدند.

غارهای سه گانه

در این استان کوهی به نام شهبازبند وجود دارد که در دامنه آن سه غار قرار گرفته است. این غارها از سطح زمین 25 متر بالاتر هستند. البته، هر سه غار به طور طبیعی بوجود نیامده اند و تنها یکی از آنها طبیعی است. مردم منطقه به غارهای سه گانه که در کنار یکدیگر قرار دارند، بان مسیتی می گویند. این نام از دو بخش بان به معنی مرد صالح و مسیتی به معنی معبد و پرستشگاه تشکیل شده است. بر روی دیواره این غارها با دو رنگ قرمز و بنفش و به خط گجراتی و همچنین خطوط هندی، علامتهایی وجود دارند.

گاندو

گاندو، نامی است که افراد محلی به تمساحهای مردابی منطقه داده اند. این تمساحها با پوزه هایی کوتاه مخصوص ایران هستند. بر طبق آخرین سرشماری که در سال 1391 و در فصل بهار انجام گرفت، 286 تمساح در این منطقه زندگی می نمایند. نام دیگر اینجا، منطقه حفاظت شده باهوکلات هست. این تمساح ها در زمان جفت گیری و در فصل مناسب، 2015 تخم می گذارند که اگر برای این تخم ها اتفاق خاصی نیفتد، نصف آنها معمولا متولد شده و رشد می نمایند. امروزه، سعی شده تا با مراقبت از این منطقه، از انقراض این حیوان جلوگیری شود.

دریاچه هامون

اگر لیستی از دریاچه های عظیم ایران را تهیه کنیم، دریاچه هامون که از دیدنی های معروف سیستان و بلوچستان بوده، پس از دریای خزر و دریاچه ارومیه، رتبه سوم را به خود اختصاص می دهد. در زمان خشکی این دریاچه به سه دریاچه تبدیل می شود اما، در زمانیکه آب فراوان وجود دارد و این سه پرآب می شوند، به یکدیگر متصل شده و دریاچه عظیم هامون را می سازند.

بیشتر بخوانیدتالاب هامون | عظیم ترین دریاچه آب شیرین ایراندریاچه ارومیه | آشنایی با دریاچه ارومیه

رودخانه های فصلی

در منطقه سیستان و بلوچستان بدلیل وجود آب و هوای موسمی و همچنین بارانهای موسمی در بعضی فصول سال، رودخانه هایی از این دست نیز وجود دارند؛ رودخانه هایی که بدلیل بارش بسیار شدید باران در بعضی از مواقع سال به صورت فصلی تشکیل می شوند مانند، رودخانه کاجو که در این فصل بسیار پرآب هست.

منبع: همگردی
انتشار: 28 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kshna.ir شناسه مطلب: 80

به "آشنایی با معروف ترین مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با معروف ترین مکان های دیدنی سیستان و بلوچستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید