حیوان غول پیکری که پس پرده ردپای بزرگ کشف شده قرار داشت، عکس
به گزارش کیوسک خبری آشنا، ردپاهای کشف شده ای که با هیچ کدام از گونه های شناخته شده دایناسورها مطابقت ندارند، متعلق به گونه ای غول پیکر از ولوسی رپتورها هستند.
به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، دایناسورهای غول پیکر ولوسی رپتور با قد تقریبا 183 سانتی متر که در فیلم های پارک ژوراسیک به تصویر کشیده اند، به میزان کافی وحشتناک بودند؛ اما دانشمندان اکنون گونه شکارچی غول پیکر نوی را توصیف نموده اند که تنها بلندی پاهایش یه میزان های آن رپتوهای غول پیکر بوده است.
براساس گزارش زومیت، به گزارش نیواطلس، رپتورها گروه متنوعی از دایناسورها بودند که کم وبیش در مقیاس بزرگ تر یا کوچک تر به هیولاهای نمایش داده شده در فیلم پارک ژوراسیک شباهت داشتند. آن ها همان شکل بدن ابتدایی را داشتند: پوزه ای پر از دندان های هراسناک و پاهای بلند و باریک پرنده مانند که به پنجه ای نمادین و خمیده روی یک انگشت ختم می شد. آن ها به احتمال زیاد از تصاویر هالیوودی خود پر زرق وبرق تر بودند. اعتقاد بر این است که اغلب گونه های رپتور (اگر نگوییم همه) بدنی پوشیده از پر داشتند.
اکنون دانشمندان گونه های از رپتور را کشف نموده اند که پیش از این ناشناخته بود و از نظر میزان بزرگ ترین گونه رپتورها به شمار می رود. این گونه در استان فوجیان چین کشف شده و به همین علت محققان آن را Fujianipus yingliangi نام گذاری نموده اند.
گونه رپتور تازه کشف شده در حدود 5 متر طول داشته است
تخمین زده می گردد که دایناسور تازه کشف شده در حدود 5 متر طول و 1.8 متر قد در ناحیه لگن داشت؛ بنابراین در حالت کلی قد گونه به مراتب به بلندتر از این اندازه نیز می رسید. برای داشتن تصویر واضح تری از این حیوان غول پیکر، پرنده بزرگی را با پاهای داس دار و طبع وحشی و خشن تصور کنید.
جثه غول پیکر فوجیانپوس به این معنا است که این حیوان از اغلب انسان ها (احتمالا به جز بازیکنان حرفه ای بسکتبال) و ولوسی رپتورهای پارک ژوراسیک قد بلندتر بوده است. البته باید اشاره نمود که نسخه های سینمایی، هیولاهایی اغراق آمیز هستند. رپتورهای واقعی تقریبا به میزان بوقلمون بودند و قدشان به سختی به بچه انسان می رسید. اگر فوجیانپوس در زمان ساخت فیلم پارک ژوراسیک شناخته شده بود، می توانست نقش خود را با افسانه سرایی کمتری ایفا نماید.
نخستین سرنخ های مربوط به رپتورهای غول پیکر در سال 2020 ظاهر شد؛ درست زمانی که تیمی بین المللی از دانشمندان، مجموعه پیچیده ای از ردپای دایناسورهای فسیل شده را در چین کشف کردند که بیش از 240 ردپا از چندین دایناسور مختلف را شامل می شد. مجموعه ای از گروه دایناسورهای کلاسیک مانند ساروپودهای بزرگ و گردن دراز، اورنیتوپودهای گیاه خوار و تروپودهای گوشت خوار دوپا در این دسته قرار داشتند.
در میان کشفیات محققان، مجموعه ای از مسیرهای دو انگشتی متعلق به رپتورها هم وجود داشت که توجه آن ها را به خود جلب کرد. پس از کشف چنین مسیری این سؤال در فکر محققان مطرح شد که چرا فقط دو انگشت در این مسیر به چشم می خورند؟ همان طور که ممکن است از فیلم ها هم به خاطر داشته باشید، انگشت سوم جانور به صورت چنگال برآمده است که از سطح زمین فاصله دارد تا درصورت احتیاج برای دریدن شکار از آن استفاده گردد.
یکی از ردپاهای بزرگ کشف شده در چین که گونه نو دایناسور غول پیکر رپتور را آشکار کرد.
ردپاهای کشف شده بسیار بزرگ تر از بسیاری از ردپاهای متعلق به رپتورهای شناخته شده بودند. طول این ردپاها در حدود 36 سانتی متر بود که بیش از سه برابر میزان ردپاهای مشابه گونه های مشابه و شناخته شده به شمار می رفت. این موضوع باعث شد تا تیم تحقیقاتی بتواند میزان این موجود بزرگ را تخمین بزنند.
از آنجاکه ردپاهای کشف شده با هیچ یک از دایناسورهای شناخته شده مطابقت نداشتند، محققان به این نتیجه رسیدند که ردپاهای مذکور به گونه نوی تعلق دارند و نام فوجیانپوس را برای آن برگزیدند. این کار محققان از نظر فنی در دسته کارهای ردآرایه ای قرار می گیرد؛ یعنی شناسایی گونه ای که به جای توصیف از روی بقایای بدنی مانند استخوان، با شواهد دیگری مانند ردپا توصیف شده است.
امید می رود که در آینده محققان بتوانند بعضی از استخوان های متعلق به این گونه نو را پیدا نمایند تا بتوانیم به درک بهتری از این موجودات غول پیکر برسیم و آن ها را برای حضور شایسته در فیلم های بعدی آماده کنیم.
نتایج مطالعه در ژورنال iScience - Cell Press منتشر شده است.
227227
منبع: خبرآنلاین