راه های درمان مگس پران چشم و پیشگیری از آن
به گزارش کیوسک خبری آشنا، خبرنگاران | سرویس سلامت - آیا با بیماری مگس پران چشم و روش های درمان آن آشنا هستید؟ عوامل محیطی و بالا رفتن سن باعث به وجود آمدن مسائل چشمی از جمله آب مروارید، مگس پران، آب سیاه و… خواهد شد. مگس پران نوعی از مسائل چشمی است که بیمار در هنگام ابتلا به آن نقاطی تیره و یا خطوط ریشه مانند را مشاهده می نماید. در این مقاله توضیحاتی درباره این بیماری و راه های درمان آن بیان شده است.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
- مگس پران چشم چیست؟
- روشهای خانگی درمان مگس پران
- روش پزشکی درمان مگس پران
عارضه مگس پران چیست؟
قسمتی از چشم که زجاجیه نامیده می گردد، از ماده ژله مانندی تشکیل شده است. این ماده ژله ای در حالت طبیعی تصاویر را به صورت شفاف بر روی شبکیه می اندازد، اما زمانی که دچار مشکل گردد سایه هایی در آن به وجود می آید که باعث کدر شدن و دیدن لکه های مزاحم در چشم می گردد. این عارضه با بالا رفتن سن شیوع بیشتری دارد.
روش های خانگی برای درمان و پیشگیری از ابتلا به مگس پران چشم
برای درمان این بیماری راه چاره قطعی وجود ندارد، اما با انجام روش های زیر تا حدود بسیار زیادی می توان از شدت این بیماری کاست:
1. نوشیدن آب فراوان
یکی از دلایل عمده به وجود آمدن این بیماری تجمع سموم در بدن است. برای دفع این سموم نوشیدن آب فراوان راه چاره موثری به شمار می آید؛ بنابراین با نوشیدن آب کافی در طول روز شانس ابتلا به این بیماری را در خود کاهش دهید.
2. استفاده منظم از عینک آفتابی
اشعه های مضر نور خورشید نیز یکی از عوامل مهم به وجود آمدن مسائل چشمی از جمله مگس پران است. استفاده منظم از عینک آفتابی استاندارد باعث محافظت از چشم ها از این اشعه ها و در نتیجه پیشگیری از ابتلاء به این بیماری می گردد.
3. استفاده از حرکات تمرینی چشم
بعضی از حرکات تمرینی مربوط به چشم ها مانند خیره شدن به یک شیء و چرخاندن چشم در جهت عقربه های ساعت باعث کم شدن فشار از روی چشم ها و تسکین بیماری مگس پران خواهد شد.
4. برخوردار بودن از خواب کافی
یکی از روش های ساده و موثر برای پیشگیری و تسکین بیماری مگس پران، داشتن خواب کافی است، چرا که بعضی از فعالیت های روزانه مانند استفاده از کامپیوتر و موبایل باعث ایجاد فشار و خشکی در چشم خواهد شد. با داشتن الگوی خواب منظم به چشم های خود به قدر کافی استراحت دهید.
5. ماساژ چشم ها
استفاده از روش های ماساژ درمانی چشم تاثیر فراوانی در کاهش این بیماری دارد. برای این منظور، پارچه ای آغشته به آب گرم بر روی چشمانتان قرار دهید و از ماساژ گیجگاه بهره ببرید.
6. استفاده کمتر از انواع مانیتور
نور و اشعه مضر که از مانیتور گوشی موبایل، تلویزیون و کامپیوتر می تابد، شانس ابتلا به این بیماری و یا احتمال تشدید آن را افزایش خواهد داد؛ بنابراین با کم کردن استفاده از این وسایل می توانید در پیشگیری و درمان این بیماری به خود یاری کنید.
7. استفاده از مواد خوراکی حاوی آنتی اکسیدان
مواد خوراکی حاوی آنتی اکسیدان فراوانی در طبیعت وجود دارد که برای از بین بردن علائم این بیماری موثر هستند. از جمله این موارد می توان به مرکبات، توت فرنگی، سبزیجات و زغال اخته اشاره نمود.
8. مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3
امگا 3 از جمله ویتامین های موثر در درمان بیماری مگس پران است که در مواد خوراکی مانند ماهی، گردو و انواع جوانه ها یافت می گردد.
9. عدم استفاده از سیگار و الکل
بر خورداری از یک سبک زندگی سالم و عاری از دود و مواد الکلی از روش های موثر برای پیشگیری و درمان مگس پران به شمار می آید.
10. مصرف مواد غذایی حاوی تائورین
تائورین نوعی ماده طبیعی است که باعث تقویت چشم و قوه بینایی می گردد. استفاده از مواد حاوی تائورین مانند میگو یکی از روش های خانگی برای درمان بیماری مگس پران است.
بیشتر بخوانید: علت و علائم عفونت چشم چیست؟ + راه های درمان عفونت چشم
درمان پزشکی بیماری مگس پران
اگرچه از نظر علم پزشکی مگس پران چشم درمان خاصی ندارد، با گذشت زمان این بیماری در فرد مبتلا کمتر شده و از بین می رود. با این حال در صورتی که مگس پران با مشاهده جرقه های نور همراه باشد، به طور معمول به یاری اشعه های لیزر به ترمیم شبکیه چشم می پردازند.
سخن آخر
توجه داشته باشید که بیماری مگس پران دارای زمینه ارثی نبوده و کاملاً اکتسابی است. عوامل بسیار زیادی مانند افزایش سن، ضربه خوردن به چشم، پرش شدید در آب، فشار خون، خونریزی های درون چشم و دیابت ممکن است باعث به وجود آمدن تغییر و غلظت در زجاجیه و در نتیجه ابتلا به مگس پران شوند. به طور کلی پیشنهاد ما به شما اطلاع از راه های مراقبت از چشم است تا به یاری آن بتوانید به خوبی از چشمانتان در برابر بیماری ها مراقبت کنید. چنانچه دیدگاه یا تجربی خاص درباره بیماری مگس پران چشم دارید، لطفاً آن را با مخاطبان خبرنگاران در میان بگذارید.
منبع: setare.com