دایناسوری که تبدیل به اردک شد!
به گزارش کیوسک خبری آشنا، اسکلت فسیل شده تازه کشف شده دارای ویژگی هایی است که یادآور پرندگان و خزندگان آبزی مدرن است.
به گزارش خبرآنلاین، در مطالعه ای نو محققان، یک اسکلت به خوبی حفظ شده از سازند فسیلی در مغولستان را که در صخره های دوره کرتاسه یافت شده است، که مربوط به حدود 100 تا 66 میلیون سال پیش است را مورد آنالیز قرار داده اند.
جمجمه، دندان ها، گردن و اندام های ناتووناتور، دایناسور کشف شده، شبیه به هالزکاراپتور است که نشان می دهد این دو احتمالاً زندگی مشابهی داشته اند.
فسیل کشف شده از دایناسور در مغولستان در باستان شناسی سروصدا به پا نموده است، زیرا بدن براق آن شواهد بالقوه ای را به این ایده اضافه می نماید که بعضی از دایناسور ها برای زندگی در آب مناسب هستند.
محققان می گویند ناتووناتور ممکن است اولین دایناسور غیر پرنده شناخته شده باشد که دارای بدنی ساده و قابل مقایسه با پرندگان مدرن است. آن ها می گویند این موجود و سایر دایناسور های نزدیک به هم ممکن است شکارچیان شناگر بوده باشند و این تصور رایج که همه دایناسور ها در خشکی می زیستند را به چالش می کشد.
بعلاوه گروه دیگر از محققان می گوید شباهت نزدیک بین این موجود و اردک یا باکلان، تقریباً به طور قطع نمونه ای از آنچه به عنوان تکامل همگرا شناخته می گردد است.
باستان شناسانی که متخصص مهرداران اند، در دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی می گوید: ناتووناتور مانند اردک کوچک بوده و احتمالاً از اندام های جلویی خود هنگام شنا استفاده می نموده است. ما فکر می کنیم که ناتووناتور در آب های کم عمق زندگی می کرد و ماهی های کوچک می خورد.
اندام های جلویی دایناسور کوتاه به نظر می رسند و به نظر می رسد اندام های عقبی آن فاقد ویژگی هایی مانند شناگرانی هستند که با لگد حرکت می نمایند.
اما پستانداران نیمه آبی مانند راسو ها و بعضی دیگر از شکارچیان پیروز شناگر مدرن، اسکلت هایی دارند که برای زندگی در آب نیز چندان تخصصی نیستند؛ بنابراین ناتووناتور ممکن است در توانایی شنا میانه باشد، بین چیزی مانند راسو و لون.
منبع: فرارو