عیدی با طعم تلخ سونامی کرونا
به گزارش کیوسک خبری آشنا، خبرنگاران/همدان نزدیک به یک سال از حضور ویروس کرونا در ایران می گذرد و چه سال سیاهی بود... در این مدت افراد بسیاری درگیر بیماری و خانواده های زیادی نیز داغدار عزیزان خود شدند و این فرایند در روزهای پایانی اسفندماه خاطرات تلخی را به یادگار می گذارد.
با وجود اینکه سازمان بهداشت جهانی و به تبع آن همه کشورهای جهان درصدد ساخت واکسن کرونا هستند اما همچنان طاعون بی رحم قرن قربانی می گیرد و می تازد، و حالا سونامی کرونای انگلیسی، کابوس شب و روز مردم ایران شده، از سوی دیگر شرایط ویژه و سیاه خوزستان ملت ایران را نگران نموده است.
در این میان آنچه قابل تأمل است، بی توجهی و سهل انگاری و شوخی دریافت این موضوع توسط تعداد کثیری از مردم اقصی نقاط کشور است که نه ماسک می زنند و نه پروتکل های بهداشتی را رعایت می نمایند، نه از رعایت بهداشت فردی و اجتماعی خبری است و همچنان با برگزاری مراسم عروسی و ختم کرونا را به سخره گفته اند و با جان بقیه مردم بازی می نمایند.
همین دیشب در محله امامزاده عبداالله(ع) ملایر مراسم عروسی به پا بود! هنوز در کوچه پس کوچه های شهر مراسم ختم در منازل برگزار می گردد، مسافرت ها و شب نشینی ها به قوت خود باقیست و از همه مهمتر شلوغی بازار، داغی است عظیم بر دل نظام سلامت که جانانه و ایثارگرانه برای مقابله با کرونا شبانه روز کوشش می نمایند.
مطب های پزشکان متخصص شلوغ و پرازدحام است، از سوی دیگر عصرها اگر برای دریافت دارو به داروخانه های شهر سر بزنی مشاهده می کنی در یک محیط کوچک بدون تهویه مناسب، حدود 10-12 نفر بیمار در صف تحویل دارو ایستاده اند.
در پاساژها و بازار سنتی ملایر راهی برای گذر نیست، روستائیان و شهرنشین ها در تمام ساعات روز مشغول خرید عید هستند و تو برای اینکه راه خود را باز کنی باید گوشه ای بایستی تا حجم مردم عبور نمایند و بتوانی سریع از میان جمعیت عبور کنی.
متأسفانه هنوز شمار کثیری از ملت ایران نحوه صحیح استفاده از ماست را نمی دانند، براساس تحقیقات علمی ماسک های سه لایه بین دو تا چهار ساعت طول عمر دارند و اگر فرد در جاهای شلوغ قرار گرفته است، اگر بعد از دو ساعت ماسک را تعویض کند، بهتر است و اگر در محل خلوت باشد می تواند ساعت های بیشتری از آن استفاده کرد .
در این رابطه یک فرهنگی بازنشسته به خبرنگار خبرنگاران، گفت: ما از ماسک تا زمانی که پاره نشده باشد استفاده می کنیم، آن را می شوییم و به روی صورت می گذاریم.
این شهروند ملایری با بیان اینکه تنها وقتی به مراکز درمانی می رویم ماسک خود را دور می اندازیم، ادامه داد: اینکه می گویند ماسک های سه لایه نهایتاً تا سه ساعت قابل استفاده است، کذب بوده و فقط می خواهند هزینه اضافی به خانواده ها تحمیل نمایند!
به گزارش خبرنگاران، همچنان در ملایر با فروشندگان و کاسبانی سروکار داریم که ماسک نمی زنند و موازین بهداشتی را رعایت نمی نمایند، پول های نقدی که دست به دست می چرخد و ناقل هزاران ویروس است، شهروندانی که بهداشت محیط را رعایت نمی نمایند و ماسک و دستکش خود را وسط خیابان و پیاده روها رها می نمایند! ...
هنوز هم اگر به ابتدای خیابان عارف سری بزنی زنان دست فروش روستایی را مشاهده می کنی که ماست، پنیر و روغن درست شده را با دستان بدون دستکش و حتی بدون ماسک به مشتریان عرضه می نمایند. شلوغی بازار دستفروشان کنار خیابان همه و همه مزید بر علت شده تا هشدار جدی باشد برای عیدی که دارد از راه می رسد...
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان نیز با تأکید اینکه رعایت شیوه نامه های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و حضور نیافتن در اجتماعات مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا است، شرح داد: خواب کافی، استفاده از میوه و سبزیجات و عدم اضطراب و استرس در پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس بسیار مهم است.
محمد طاهری گفت: پنج مرحله ضروری برای کنترل بیماری کرونا از جمله شناسایی سریع مبتلایان، جداسازی سریع، درمان سریع، پیگیری شرایط بهبود یافتگان و دریابی مبتلایان وجود دارد و تا زمانی که این اصول به درستی انجام گردد، می توانیم انتظار کاهش آمار مرگ ومیر بر اثر کرونا را داشته باشیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ملایر هم با اشاره به تداوم شرایط زرد کرونایی ملایر خواهان مشارکت و همکاری جدی و همه جانبه مردم در زمینه اجرای دستورالعمل های بهداشتی شد و توضیح داد: تنها عامل معین نماینده واقعی در کاهش یا افزایش محدودیت ها شرایط اشاعه بیماری در شهرستان و میزان همکاری تمام مردم در این راستاست.
حسین فارسی در گفت وگو با خبرنگاران، بر ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی و همکاری مردم و واحدهای صنفی، با حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک تأکید کرد و اضافه نمود: گشت های بازرسی رعایت پروتکل های بهداشتی شبانه از اصناف و کسبه با حضور مسئولان انجام می گردد.
وی توضیح داد: به همین دلیل اکیپ های مختلف بازرسی در ملایر با حضور در بازار، اماکن تجاری، پاساژها، خیابان ها، مغازه ها و اصناف مختلف بر رعایت پروتکل های بهداشتی نظارت می نمایند و مغازه ها باید از ساعت 20:30 شب به بعد تعطیل باشند.
فارسی نسبت به خرید عید و تجمع افراد در مراکز خرید و بازار هشدار داد و توصیه کرد: مردم کرونا را جدی بگیرند تا این شرایط بحرانی را پشت سر بگذاریم.
منبع: خبرگزاری ایسنا