انتخابات آمریکا طبق رأی مردم پیش نمی رود
به گزارش کیوسک خبری آشنا، خبرنگاران، گروه بین الملل- امیرمحمد اسماعیلی: کرونا از میانه کارزار 2020، به دلیل تبعات اجتماعی-اقتصادی که داشت؛ به یکی از عوامل تأثیرگذار در معین نتیجه انتخابات آمریکا تبدیل شد حال آنکه با سرایت به ترامپ، اهمیت آن بیشتر هم شده است.
خیلی ها می گویند ترامپ بدحال تر از آن چیزی است که کاخ سفید القا می نماید؛ خیلی های دیگر هم می گویند او آن قدرها هم که شلوغش نموده اند؛ بیمار نیست و دنبال آن بوده که یک ماه مانده به برگزاری رقابت ریاست جمهوری 3 نوامبر (13 آبان)، شرایط را به نفع خود تغییر دهد.
اما فارغ از این حدس ها که او راست می گوید یا دروغ، جای این پرسش باقی است که ابتلای ترامپ به کرونا، چه تبعات مثبت یا منفی روی کارزار انتخاباتی او دارد و آیا در تغییر نظر آنهایی که هنوز تصمیم قطعی نگرفته اند که به کدام نامزد رأی دهند؛ تأثیری داشته است؟
به همین دلیل، خبرنگاران مصاحبهیی با دکتر جاناتان کریستول پژوهشگر آمریکایی داشته است. آنالیز ابعاد و تأثیرات مثبت شدن آزمایش کرونای دونالد ترامپ بر فضای انتخابات، بازتاب های این اتفاق در جامعه آمریکا، تأثیر این خبر بر آرا او و تحلیل برخی از محورهای مناظره اول از محورهای مصاحبه با کریستول است.
جاناتان کریستول پژوهشگر و استاد دانشگاه آدلفی در گاردن سیتی نیویورک است و تدریس سیاست خارجی آمریکا و سیاست در خاورمیانه را بر عهده دارد. وی پیش از پیوستن به دانشگاه آدلفی، عضو مؤسسه سیاست جهانی و مسئول برنامه جهانی سازی و امور بین الملل کالج بارد ایالات متحده بود. کریستول که فارغ التحصیل دانشگاه ییل آمریکا و بریستول انگلستان است، علاوه بر مقالات دانشگاهی، در رسانه های مختلفی نظیر سی ان ان به عنوان تحلیلگر ظاهر شده است.
* نظر شما در مورد مثبت شدن نتیجه آزمایش کرونای ترامپ چیست؟ آیا تصادفی است و یا می تواند به عنوان یک ترفند انتخاباتی تلقی گردد؟
به هیچ وجه احتمالی وجود ندارد که تشخیص ترامپ یک ترفند انتخاباتی باشد. تمام تصورات ترامپ از خودش این است که یک فرد قدرتمند است که از همه اطرافیانش باهوش تر است و در هر کاری پیروز می گردد. این تصویر حتی برای او مهم تر از پول است که درنهایت وسیله ای برای دستیابی به قدرت و پیروزی است که احساس می نماید لیاقتش را دارد.
او همچنین تمام دوران ریاست جمهوری خود و زندگی میلیون ها نفر را در گرو نگرشش نسبت به کرونا به خطر انداخته و میلیون ها نفر از هوادارانش را متقاعد نموده که جای نگرانی وجود ندارد. اینکه وی با میل و رغبت به بیمارستان می رود، نشانه این است که در واقع بسیار ضعیف شده، زیرا با لاپوشانی این مسئله، چیزی به دست نمی آورد.
* این اتفاق چه انعکاسی در جامعه آمریکا داشته است؟
آنچه تا به امروز شاهدش بوده ایم این است که هواداران پروپاقرص او راهی پیدا می نمایند تا بیماری او را با این اعتقادشان سازگار نمایند که ترامپ نوعی ابرمرد است. به عنوان مثال، یکی از تحلیلگران فاکس نیوز گفت که این بیماری برای همه پیش می آید و ترامپ به این دلیل به کرونا مبتلا شده که بسیار سخت و بیرون از دفترش، به خاطر ما کار می کرد. هواداران دوآتشه وی ادعا می نمایند که این باید سوءقصدی از سوی چین یا نانسی پلوسی باشد.
* بیماری ترامپ چه تأثیری بر آرا او خواهد داشت؟
اگرچه شک ندارم که ترامپ کوشش خواهد نمود تا ماه آینده تقلب کند و به دنبال باز کردن راهی برای پیروزی اش باشد و اینکه نباید تصور کنیم که او در انتخابات به راحتی شکست می خورد، اما این اتفاق (بیماری ترامپ) چشم انداز انتخاب او را تیره و تار می نماید و مطمئناً آرا مردمی اش را تنزل می دهد؛ اما متأسفانه ما طبق رأی مردم پیش نمی رویم.
* مناظره اول را چطور ارزیابی می کنید؟
ذهنیت بیشتر آمریکایی ها در مورد انتخابات شکل گرفته است و تنها چیزی که بایدن می بایست در مناظره انجام می داد، این بود که سرزنده و منسجم به نظر برسد و حواشی جدیدی ایجاد نکند. شخصاً نگران این بودم که او در مناظره با شخصی که درباره هر چیز و هرکس دروغ می گوید و حرف هایش در یک جمله سه بار متناقض است، اوقات دشواری را داشته باشد. با این حال، مناظره تا آنجا هم پیش نرفت.
همه آنچه که از این مناظره به خاطرات سپرده می گردد این است که رئیس جمهور آمریکا دائماً حرف نامزد دیگر را قطع می کرد، مانند یک بچه کودکستانی رفتار می کرد و مجری می بایست بر سر او فریاد می زد تا آداب مناظره را رعایت کند. مناظره اول، مضحکه ای برای دموکراسی آمریکایی بود، اما فکر نمی کنم خنده دارتر از انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور باشد.
از آنجا که تصمیم گیری درباره نتیجه انتخابات ما از سوی تعداد نسبتاً معدودی از رأی دهندگان (آرا مردد) از تعداد نسبتاً معدودی از ایالت ها (ایالات کلیدی) انجام می گردد، ممکن است از برخی جهات کمکی به بایدن بوده باشد.
* با توجه به مناظره اول و همچنین نتیجه مثبت کرونا، آیا ترامپ در مناظره دوم شرکت می نماید؟
باید به این نکته توجه داشت که ترامپ فکر می نماید او پیروز این بحث شده، بنابراین بسیار مشتاق خواهد بود که بدون توجه به شرایط سلامتی خود دوباره با بایدن مناظره کند.
منبع: خبرگزاری مهر