طرز تهیه حلوا با آرد برنج با تمام فوت و فن ها
به گزارش کیوسک خبری آشنا، تَرحلوا، دسری سنتی و خوشمزه است که با آرد برنج تهیه می گردد. بسیاری از افراد این نوع حلوا را با حلوای آرد گندم اشتباه می گیرند؛ هرچند که روش تهیه این دو حلوا یعنی طرز تهیه حلوا با آرد برنج با طرز تهیه حلوا با آرد گندم شباهت های زیادی دارد، اما تفاوت های ظریفی در آن ها وجود دارد که باعث می گردد ترحلوا بافتی نرم تر و رنگی روشن تر داشته باشد. در این دستور پخت، قصد داریم شما را با روش تهیه حلوا با آرد برنج یا همان ترحلوا آشنا کنیم تا بتوانید این دسر خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه حلوا با آرد برنج
- آرد برنج 2 پیمانه
- شکر 1-2 پیمانه
- آب 4 پیمانه
- روغن یا کره 1 پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
طرز تهیه حلوا با آرد برنج
1. تفت دادن آرد برنج
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوا با آرد برنج درست مثل طرز تهیه حلوا سنتی زعفرانی، ابتدا آرد را آماده کنید. آرد برنج را در یک تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی گردد سپس روغن را اضافه کنید و به تفت دادن آرد ادامه دهید تا آرد برنج کاملا با روغن مخلوط گردد.
2. اضافه کردن شربت
اکنون و در این مرحله شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شربت غلیظ گردد وقتی غلیظ شد زعفران را اضافه کنید. بعد آن را به آرامی به آرد برنج تفت داده شده اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا یکدست شوند.
3. پخت نهایی حلوا با آرد برنج
در این مرحله حرارت را کم کنید و به هم زدن ادامه دهید تا ترحلوا قوام بیاید و آب آن تبخیر گردد. این مرحله حدود نیم ساعت طول می کشد. در دقایق پایانی پخت حلوا، گلاب و زعفران دم نموده را به حلوای با آرد برنج خود اضافه نموده و خوب مخلوط کنید. ترحلوای آماده را در ظرف مورد نظر بریزید و پس از خنک شدن تزیین نموده و سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه حلوا با آرد برنج
تهیه ترحلوا یا همان حلوای آرد برنج، هنری است که با رعایت چند نکته ساده، به نتیجه ای عالی دست پیدا خواهید کرد. در ادامه، به نکات مهم و فوت وفن هایی اشاره خواهیم کرد که به شما یاری می نمایند تا ترحلوایی بی نظیر و خوشمزه تهیه کنید. این نکات، علاوه بر دستورالعمل اصلی، به شما دید جامعی از فرایند پخت و عوامل موثر بر طعم و بافت نهایی ترحلوا می دهند.
تفاوت حلوای آرد برنج و آرد گندم
حلوای آرد برنج و آرد گندم هر دو از دسرهای سنتی ایرانی هستند، اما تفاوت هایی در بافت، طعم و روش تهیه آن ها وجود دارد. حلوای آرد برنج بافت نرم تر و لطیف تری نسبت به حلوای آرد گندم دارد و طعم آن ملایم تر است. آرد برنج به علت نشاسته بیشتری که دارد، حلوایی کش دارتر و چسبنده تر ایجاد می نماید. در حالی که حلوای آرد گندم بافت شنماینده تر و تردتری دارد.
نکاتی برای انتخاب آرد برنج مناسب حلوا
برای تهیه حلوای آرد برنج بهتر است از آرد برنجی بهره ببرید که مخصوص حلوا باشد. این نوع آرد، بافت نرم تری دارد و باعث می گردد حلوای شما خوشمزه تر گردد. بعلاوه، بهتر است آرد برنج را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید تا اطمینان حاصل کنید که تازه و با کیفیت است.
اندازه مناسب تفت دادن آرد برنج
تفت دادن آرد برنج در تهیه حلوا بسیار مهم است. آرد برنج را باید آنقدر تفت دهید تا بوی خام ندهد و رنگ آن به طلایی روشن برسد. اما دقت کنید که بیش از حد تفت ندهید چون باعث تلخ شدن حلوا می گردد. زمان تفت دادن آرد برنج به اندازه آرد و حرارت شعله بستگی دارد. به طور معمول، تفت دادن آرد برنج، کمی بیشتر از آرد گندم طول می کشد چون آرد برنج دیرتر تغییر رنگ می دهد.
نسبت آرد به شکر برای تهیه حلوا
یکی از نکات مهم برای این که حلوایتان کامل باشد این است که نسبت آرد به شکر را کامل رعایت کنید تا حلوای شما نه خیلی شیرین گردد نه خیلی بی مزه. برای این که حلوایتان را با خیال راحت تهیه کنید توصیه می کنیم آن را با پیمانه تهیه کنید. اما به طور کلی نسبت دقیق آرد به شکر در حلوا به عوامل مختلفی از جمله نوع آرد برنج و بافت مدنظر بستگی دارد.
در کل نسبت معمول آرد به شکر در ترحلوا، آرد برنج یک پیمانه و شکر یک تا یک ونیم پیمانه است. اما در کل توصیه می کنیم برای آغاز نسبت یک به یک را رعایت کنید تا اگر اندازه شکرتان خواستید کمتر باشید بتوانید آن را کنترل کنید. طرز تهیه حلوا با پیمانه را با جزییات کامل می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
استفاده از شیر به جای آب برای تهیه انواع حلوا
اگر دوست دارید حلوای شما از لحاظ خواص کامل تر باشد می توانید به جای آب در تهیه شربت حلوا از شیر بهره ببرید. شیر یک جایگزین خوشمزه و البته مقوی است. طرز تهیه حلوا با شیر را می توانید در کتاب کاله بخوانید. شاید برایتان عجیب باشد اما یک گزینه دیگر استفاده از شیر خشک به جای آب است که می توانید طرز تهیه حلوا با شیر خشک را هم در کتاب کاله بخوانید.
نکاتی برای استفاده از زعفران دم نموده در تهیه حلوا
زعفران به حلوا عطر و طعم بسیار خوبی می دهد. برای دم کردن زعفران، بهتر است از زعفران مرغوب و آب جوش بهره ببرید. زعفران را به مدت حدود 15 دقیقه دم کنید تا رنگ و عطر آن به خوبی به آب منتقل گردد. سپس زعفران دم نموده را به شربت حلوا اضافه کنید. برای اینکه رنگ زعفران در حلوا یکدست گردد، بهتر است قبل از اضافه کردن زعفران به شربت، آن را صاف کنید.
طعم دهنده های متفاوت برای تهیه حلوا
علاوه بر زعفران می توانید از طعم دهنده های دیگری مانند هل، دارچین، گلاب و وانیل هم برای تهیه حلوا بهره ببرید. برای مثال، می توانید چند عدد هل را همراه با شکر و آب بجوشانید تا عطر هل به شربت حلوا بدهد. یا می توانید چند قطره وانیل را به حلوا اضافه کنید تا طعم آن دلپذیرتر گردد. طرز تهیه حلوای زنجبیل تبریزی را به عنوان یکی از روش های تهیه حلوا به شکلی که مزه ای متفاوت داشته باشد، می توانید با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
برترین روش تزیین حلوا آرد گندم
برای تزیین حلوای آرد برنج می توانید از مغزهای خرد شده مانند بادام، پسته، گردو و نارگیل بهره ببرید. بعلاوه می توانید از گل محمدی خشک شده، خلال بادام و پودر نارگیل برای تزیین حلوا بهره ببرید. برای ایجاد طرح های زیبا روی حلوا می توانید از قیف و ماسوره بهره ببرید.
نکته مهم: برای اینکه حلوای شما خوشمزه تر گردد، بهتر است از مواد اولیه تازه و با کیفیت بهره ببرید. بعلاوه، در حین تهیه حلوا، حرارت زیر قابلمه را ملایم نگه دارید تا حلوا نسوزد.
استفاده از انواع شیرین نماینده برای تهیه حلوا
در تهیه و پخت یکی از نکاتی که بسیار مهم است این است که شربت آن را چگونه تهیه کنید. یکی از رایج ترین شیرین نماینده ها، شکر است که می توانید آن را با جایگزین هایش مثلا عسل یا شیره تهیه کنید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه حلوا با شیره انگور یکی از روش های تهیه سالم و متفاوت حلواست که توصیه می کنیم حتما امتحان کنید.
نکات کلی برای تهیه حلوا با آرد برنج
برای تهیه بهتر حلوای آرد برنج علاوه بر نکات بالا، رعایت موارد زیر هم ضروری است:
- برای اینکه حلوای شما یکدست و بدون گره گردد، در حین هم زدن، کف و دیواره های ظرف را هم تمیز کنید.
- اگر دوست دارید حلوا شما شل تر باشد، می توانید اندازه آب را کمی بیشتر کنید.
- برای اینکه حلوای شما خشک تر باشد، می توانید اندازه آرد برنج را کمی بیشتر کنید.
- اگر آرد برنج شما خیلی ریز باشد، حلوا زودتر می سوزد. بنابراین بهتر است از آرد برنج درشت تر بهره ببرید.
- در حین تهیه حلوا، حرارت باید ملایم باشد و به طور مداوم هم زده گردد تا حلوا نسوزد.