طرز تهیه خورشت زرشک کردی؛ غذای محلی و خوشمزه

به گزارش کیوسک خبری آشنا، سراسر کشور پهناور ما این امکان را به ما داده است تا با تعدد اقلیم های مختلف و فرهنگ های خاص آن منطقه، فرهنگ غذایی متنوعی داشته باشیم. قطعاً موقعیت های جغرافیایی تاثیر قابل توجهی در نوع مواد اولیه و بعلاوه چگونگی تهیه غذا دارد.

طرز تهیه خورشت زرشک کردی؛ غذای محلی و خوشمزه

امروز قرار است با یک نوع خورشت خوش رنگ و زیبا مربوط به منطقه ها غربی کشور بیشتر آشنا شویم. خورشت زرشک که بی شباهت به صد دانه یاقوت هم نیست یک غذای کردی که در ادامه با طرز تهیه آن در خدمت شما هستیم.

مواد لازم برای تهیه خورشت زرشک

پیاز نگینی خرد شده میانه 2 عدد

مغز ران گوسفند یا گوساله 400 گرم

لپه 2/3 پیمانه

استاک گوشت 5 پیمانه

زرشک 2 پیمانه

شکر 1 قاشق سوپخوری

زعفران سائیده شده 1/2 چایخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل به اندازه لازم

مراحل تهیه خورشت زرشک

برای آغاز پیاز ها رو به صورت نگینی خرد می کنیم و داخل قابلمه ای که اندازه کمی روغن داخلش ریختیم و داغ شده می ریزیم. روی حرارت ملایم پیاز رو تفت میدیم تا پیاز ها آغاز به نرم و شفاف شدن بکنند.

سپس گوشت رو به پیاز های سبک شده اضافه می کنیم و همراه با پیاز چند دقیقه ای تفت میدیم تا آب گوشت کشیده بشه.

سپس نوبت اضافه کردن لپه ها میرسه که بهتر هست اون ها رو از قبل خیس نموده و چندبار آبش رو عوض نموده باشیم تا آنزیم هایی که درونش هست و موجب نفخ می شوند ازش خارج شده باشن. لپه رو آبکش نموده و به گوشت اضافه میکنیم و همراه با اون تفت می دیم تا لپه ها موقع پخت وا نره و چهره اون عوض نشه.

حالا 1 قاشق چایخوری زردچوبه و 1/2 قاشق چایخوری زعفران ساییده شده رو به موادمون اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم.

سپس نوبت به اضافه کردن استاک گوشت می رسه. اگر استاک گوشت در اختیار نداشتین می تونین دو عدد قرص عصاره گوشت رو با 5 پیمانه آب جوش مخلوط و به خورشت اضافه کنین. استاک رو که اضافه کردیم زیر حرارت رو بالا می بریم تا آب به جوش بیاد سپس حرارت رو ملایم می کنیم و اجازه میدیم تا گوشت همراه با لپه بپزه.

در 30 دقیقه پایانی پخت، اندازهی نمک همراه با فلفل به خورشت اضافه می کنیم و اجازه می دیم تا خورشت جا بیفته. در تابه ای جداگانه، که کمی روغن یا کره داخلش ریختیم زرشک رو با آب گرم خیس نموده و آبکش کردیم رو اضافه می کنیم. سپس بهش شکر رو اضافه می کنیم و با حرارت ملایم تفت میدیم و 1/2 قاشق چایخوری پودر زنجبیل اضافه می کنیم. وقتی زرشک ها شیشه ای و براق شدند زیر حرارت رو خاموش می کنیم.

در 10 دقیقه آخر پخت خورشت، زرشک رو اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا با هم مخلوط بشن.

بعد از اینکه خورشت آماده شد، اون رو در ظرف مورد نظرمون می ریزیم و همراه با چلو زعفرانی سرو می کنیم.

منبع: گردشبان
انتشار: 20 مرداد 1400 بروزرسانی: 20 مرداد 1400 گردآورنده: kshna.ir شناسه مطلب: 700

به "طرز تهیه خورشت زرشک کردی؛ غذای محلی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت زرشک کردی؛ غذای محلی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید