قدیمی ترین رسپی تاکو گوشت مکزیکی با ادویه و سس مخصوص
به گزارش کیوسک خبری آشنا، تاکو گوشت یک غذای محبوب بین المللی است که ریشه ای مکزیکی دارد. این غذای تند مکزیکی با گوشت، سبزیجات مختلف و نان ترتیلا تهیه می گردد و البته با نان پیتا و نان لواش هم می توانید این تاکو را درست کنید. تاکو گوشت در فهرست انواع تاکو یک غذای سبک و راحت است که می توانید از آن به عنوان وعده و بهره ببرید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه تاکو گوشت به همراه فوت و فن های خوشمزه تر شدن این فست فود مکزیکی خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه تاکو گوشت مکزیکی
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
گوشت (مغز ران گوسفند یا گوساله) | 300 گرم |
فلفل دلمه قرمز | 1 عدد کوچک |
فلفل دلمه زرد | 1 عدد کوچک |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
گوجه فرنگی | 3 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 2 حبه |
پنیر چدار (رنده شده) | 100 گرم |
ادویه تاکو | 1 قاشق مرباخوری |
سس سالسا | 1 قاشق غذاخوری |
نان ترتیلا | به تعداد لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه کافی |
روغن زیتون | به اندازه کافی |
مواد لازم جهت ترکیب ادویه تاکو
مواد اولیه | اندازه مورد نیاز |
پودر فلفل قرمز | 1 قاشق مرباخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
پودر آویشن | 1 قاشق مرباخوری |
پاپریکا | 1 قاشق مرباخوری |
پودر زیره | نصف قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
مدت زمان پخت تاکو با گوشت ریش ریش شده: 90 دقیقه
مراحل طرز تهیه تاکو گوشت با دستور مکزیکی
تاکوی گوشت یک غذای خوش آب و رنگ و خوش طعم است که به علت استفاده از گوشت قرمز، سبزیجات مختلف و ادویه های متنوع در آن مثل یک ماده غذایی مقوی به شمار میرود. این غذای کم کالری را به عنوان میان وعده نیز می توانید سرو کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه تاکوی گوشت مکزیکی، سبزیجات شامل فلفل دلمه قرمز، گوجه و برگ کاهو را با آب تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج گردد و کمی خشک شوند. سپس کاهو را خرد کنید. فلفل دلمه را به صورت نگینی ریز خرد کنید. گوجه ها را نیز از وسط به دونیم تقسیم کنید و آنها را با رنده، غذاساز یا گوشتکوب برقی به شکل پوره در آورید. همه مواد را برای مراحل بعدی کنار بگذارید.
بعد از آن به سراغ گوشت قرمز که می تواند گوشت گوساله یا گوسفندی گردد بروید. گوشت را هم بشویید و اجازه دهید در آبکش برای چند دقیقه قرار بگیرد تا آب اضافه از آن خارج گردد. سپس آنها را به شکل قطعات ریز خرد کنید.
شما می توانید برای تهیه گوشت قرمز گوساله یا گوسفندی به صورت یا اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: ادویه تاکو را حاضر کنید
برای داشتن یک تاکوی بین المللی گوشت خوشمزه، ضروری است ادویه مخصوص به آن را در تهیه این غذا به کار بروید ادویه ها شامل پودر فلفل قرمز، پودر سیر، پودر آویشن، پور پاپریکا و پودر زیره با اندازه تعیین شده را در یک ظرف بریزید و ادویه ها را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید. ادویه تاکو آماده است.
شما می توانید برای تهیه انواع ادویه شامل پودر فلفل قرمز، پودر سیر، پودر آویشن، پودر پاپریکا و پودر زیره به صورت حضوری یا اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: پیاز و سیر را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه تاکوی گوشت باید پیاز داغ () درست کنید. پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. یک تابه یا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اندازه کافی روغن در آن بریزید. بعد از آنکه روغن داغ شد، پیازهای نگینی را اضافه کنید. پیاز را روی حرارت میانه و با روغن کافی تفت دهید تا طلایی و سبک شوند.
سپس دو حبه سیر را نیز پوست بگیرید و رنده کنید. سیر را به پیاز اضافه کنید و در روغن تفت دهید تا عطر آن بلند گردد. حتما حواستان باشد سیر را بعد از سرخ شدن پیاز اضافه کنید چون سیر روی حرارت خیلی سریع می سوزد.
می توانید برای تهیه روغن سرخ کردنی، پیاز داغ منجمد آماده و سیر داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: گوشت را تفت دهید
گوشت گوساله یا گوسفندی را که از قبل شسته و خرد نموده اید به محتویات ظرف روی حرارت اضافه کنید. گوشت را به همراه پیاز داغ و سیر داغ تفت دهید. تفت دادن را آنقدر ادامه دهید که رنگ گوشت کاملا برگردد و تیره گردد.
مرحله پنجم: ادویه تاکو را اضافه کنید و گوشت را بپزید
وقتی که رنگ گوشت کاملا برگشت، نوبت به اضافه کردن ادویه مخصوص این غذای تند می رسد. ادویه را اضافه کنید و در گوشه ای از تابه روی حرارت تفت دهید تا از حالت خامی دربیاید و عطر آن بلند گردد. سپس با گوشت و دیگر مواد تفت دهید تا عطرشان به خورد آنها برود. می توانید اندازهی زردچوبه و فلفل سیاه نیز اضافه کنید.
سپس یک پیمانه آب در قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا محتویات داخل قابلمه به جوش بیاید. حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تکه های گوشت کاملا روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.
می توانید برای تهیه زردچوبه و فلفل سیاه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: فلفل دلمه ای و پوره گوجه را اضافه کنید
بعد از گذشت حدود یک ساعت، زمانی که گوشت کاملا مغزپخت شد و آب آن کشیده شد، فلفل دلمه ای را که از قبل به صورت نگینی خرد نموده اید، به همراه پوره گوجه فرنگی به آن اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم بزنید. در این مرحله و بعد از پخت گوشت نمک را نیز اضافه کنید. اجازه دهید تا آب گوجه فرنگی روی حرارت کاملا کشیده گردد و روغن بیندازد.
مرحله هفتم: مخلوط کاهو را آماده کنید
در این مرحله از آماده سازی تاکوی گوشت و سبزیجات، کاهویی که از قبل خرد نموده اید را در یک ظرف مناسب بریزید. در این مرحله نیاز به یک قاشق غذاخوری سس تند دارید. این سس می تواند شامل سس سالسا () یا هر نوع سس تند دیگری گردد. یک قاشق غذاخوری سس سالسا را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز به کاهو اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
می توانید برای تهیه روغن زیتون و سس تند به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هفتم: تاکوهای گوشت را آماده کنید
تعداد لازم از نان ترتیلا را روی یک سطح مناسب قرار دهید و سپس مایه تاکوی آماده شده روی حرارت را در نان ها بریزید. اندازهی از مخلوط کاهو سس تند را نیز روی مواد گوشتی تاکو بریزید تا آن را خوشمزه تر کند.
مرحله آخر: پنیر چدار را اضافه و تاکو را سرو کنید
تا زمانی که مایه تاکو داغ است، پنیر چدار رنده شده را به آن اضافه کنید تا با حرارت مواد، پنیر چدار آب گردد. بعد از آن تاکوی گوشت شما آماده است. می توانید این وعده غذایی متفاوت و مقوی را با سس دلخواه سرو کنید و از طعم تندش لذت ببرید!
برای تهیه پنیر چدار و انواع سس می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه تاکو گوشت به روش رستورانی
- بهتر است از گوشتی استفاده گردد که دارای درصدی از چربی باشد. نسبت گوشت به چربی در تهیه این غذا باید حدود 80 به 20 درصد باشد.
- تاکو گوشت را با گوشت چرخ نموده هم می توانید تهیه کنید.
- از روغن زیتون یا کره برای تفت دادن مواد تاکو نیز می توانید بهره ببرید.
- اندازه تندی این غذا به ذائقه شما بستگی دارد، اندازه فلفل قرمز را در تهیه این غذا می توانید اضافه یا کم کنید.
- در کنار پوره گوجه فرنگی از یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه فوری) نیز می توانید بهره ببرید.
- نمک و رب گوجه فرنگی را حتما بعد از پخت کامل گوشت اضافه کنید، تا تکه های گوشت تاکو خام و سفت شنود.
- اگر به مخلوط کاهو و سس تند، اندازهی چیپس ترتیلای خرد شده اضافه کنید طعم دلپذیری پیدا خواهد نمود.
- می توانید گوشت را بعد از پختن ریش ریش کنید یا از همان ابتدا به شکل ریز آن را خرد نموده و سپس بپزید.
- اگر نان های ترتیلا را پیش از استفاده روی حرارت گاز کمی گرم کنید، نرم می شوند و بهتر می توانید آنها را خم کنید و شکل دهید.
- بنا به سلیقه خود از سبزیجات دیگری مانند ذرت، قارچ یا لوبیا نیز می توانید در تهیه این غذا بهره ببرید.
- اگر به نان ترتیلا دسترسی ندارید از نان لواش یا نان پیتا بهره ببرید.
- در طرز تهیه تاکو با گوشت مرغ، پیشنهاد می کنیم ابتدا نان ها را روی حرارت کمی گرم نموده و سپس، مایه تاکو را به آن اضافه کنید. به این ترتیب، به راحتی می توانید لقمه ها را به صورت سنتی مکزیکی خم کنید و شکل دهید.
- اجازه دهید مواد تاکو قبل از سرو به مدت چند دقیقه در کنار هم بمانند تا طعم ها با هم ترکیب شوند.
- از اسلایس لیمو یا گشنیز خرد شده تازه برای تزئین تاکو بهره ببرید.
- اگر به پنیر چدار دسترسی ندارید می توانید از پنیر فتا نیز در تهیه این غذا بهره ببرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن تاکوی گوشت تند مکزیکی
از چه نوع سسی در تهیه تاکو باید استفاده گردد؟
سس استفاده شده در تهیه تاکو باید یک سس تند باشد که این سس می تواند شامل سس سالسا، سس تاکو، سس گواکاموله یا هر نوع سس تند دیگری که در اختیار دارید باشد. بعلاوه شما به سادگی می توانید یک سس تند تاکو را از طریق سس مایونز، ماست، نمک و فلفل سیاه و قرمز در خانه تهیه کنید.
آیا از گوشت چرخ نموده نیز می توان در تهیه تاکوی گوشت استفاده کرد؟
بله. استفاده از گوشت چرخ نموده در تهیه این غذا امکان پذیر است. توجه داشته باشید استفاده از گوشت قرمز زمان پخت تاکو را بسیار پایین می آورد. در طرز تهیه تاکو با گوشت چرخ نموده به حدود 200 گرم گوشت چرخ نموده نیز دارید.
منبع: افق کوروش