2 طرز تهیه سوپ مرغ غلیظ و مجلسی

به گزارش کیوسک خبری آشنا، سوپ مرغ معمولا به عنوان یک غذای مقوی و در عین حال لذیذ، هم نقش پیش غذا را بازی می نماید و هم می تواند به عنوان یک غذای ساده و سبک مخصوصا برای یا در منوی به کار برود. در طرز تهیه سوپ مرغ هم اختیار با شماست که از چه مواد غذایی بهره ببرید، چون می توانید تا جایی که دلخواهتان است، تنوع را در دستور کارتان قرار دهید. در این مقاله از در طرز تهیه سوپ مرغ مقوی و خوشمزه به 2 روش ساده و با خامه به همراه نکات طلایی و فوت و فن های پخت سوپ مرغ را برای شما آورده ایم.

2 طرز تهیه سوپ مرغ غلیظ و مجلسی

فوت و فن های طرز تهیه سوپ مرغ

*سوپ مرغ معمولا با وجود موادی مثل جو، جو پرک، ورمیشل یا سیب زمینی کمی لعابدار می گردد ولی اگر می خواهید غلظت آن را بیشتر کنید، از آرد در طرز تهیه سوپ مرغ بهره ببرید.

*در طرز تهیه سوپ مرغ و جو، حتما جو را از حداقل 6 ساعت قبل در آب بخیسانید و بعد از پخت، به مواد سوپ مرغ اضافه کنید. می توانید از جو پرک هم به جای جو بهره ببرید.

*در طرز تهیه سوپ مرغ با رشته، رشته را در مراحل سرانجامی اضافه کنید و مراقب باشید سوپتان ته نگیرد.

*سوپ مرغ را با برنج هم می توانید درست کنید. بهتر است برنجی که در طرز تهیه سوپ مرغ استفاده می کنید، و ایرانی باشد تا لعاب بیندازد.

*برای استفاده از آرد، آن را در نصف لیوان آب حل کنید و بعد به مواد سوپ مرغ اضافه کنید. اگر آرد را یک باره به سوپ اضافه کنید، گلوله گلوله می گردد و باز کردن آن ها، آسان نخواهد بود.

*اگر می خواهید رنگ سوپ مرغ قرمز گردد، از گوجه فرنگی پوره شده یا در طرز تهیه سوپ مرغ بهره ببرید. در غیر این صورت رنگ سوپتان به خاطر زردچوبه، زرد خواهد شد.

*اگر برای تهیه سوپ مرغ مجلسی از رب گوجه فرنگی استفاده می کنید، آن را کمی در روغن تفت دهید تا هم رنگ باز کند و هم طعم خام آن از بین برود.

*برای طرز تهیه سوپ مرغ و ورمیشل می توانید بعد از پخت مرغ آن را ریش ریش کنید و سپس در 15 دقیقه نهایی میزانی ورمیشل به سوپ اضافه کنید.

*در طرز تهیه سوپ مرغ برای سرماخوردگی نیازی به تفت دادن سبزیجات نیست و بهتر است سوپ را بدون خامه و روغن آماده کنید.

*اضافه کردن میزانی ، و طعم فوق العاده ای به سوپ مرغ می بخشد.

بیشتر بخوانید طرز تهیه آش رشته مجلسی و خوشمزه

طرز تهیه سوپ مرغ با رب گوجه فرنگی

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان پخت سوپ مرغ: 60 دقیقه

کالری در هر 100 گرم سوپ مرغ: حدود 80 کالری

مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ غلیظ و مجلسی (برای 4 نفر)

  • فیله یا گوشت بدون استخوان مرغ: 250 گرم
  • پیاز: 2 عدد میانه
  • سیر: 2 حبه
  • هویج: 2 عدد میانه
  • سیب زمینی: 1 عدد میانه
  • سبزیجات معطر (خرد و ساطوری شده): 4 قاشق غذا خوری
  • قارچ: 10 عدد میانه
  • آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • روغن مایع یا کره: به میزان لازم
  • آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
  • ورمیشل: به میزان دلخواه

مراحل طرز تهیه سوپ مرغ با ورمیشل

سوپ مرغ با رب گوجه فرنگی و ورمیشل یکی از خوشمزه ترین و رایج ترین روش های تهیه این سوپ مرغ آسان برای مهمانی و سرماخوردگی است. برای درست کردن این سوپ لذیذ می توانید از ترکیب سبزیجات مختلف همراه با مرغ و رب گوجه فرنگی بهره ببرید. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه سوپ مرغ غلیظ و مجلسی آشنا شوید.

مرحله اول؛ مرغ را با سیر و پیاز تفت دهید

در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ مرغ، پیاز را به صورت نگینی یا خلالی باریک خرد و در میزانی روغن سرخ کنید. سینه یا فیله مرغ را به پیاز اضافه کنید. می توانید از گوشت مرغ با استخوان هم بهره ببرید ولی در سرانجام و بعد از پخت مرغ، استخوان ها را جدا کنید. سیرها را خیلی ریز خرد و به مرغ اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آن خارج گردد.

مرحله دوم؛ ادویه را اضافه کنید و مرغ را بپزید

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به مرغ اضافه کنید و بعد از تفت دادن مرغ، به آن آب اضافه کنید. بهتر است آبی که اضافه می کنید، داغ یا ولرم باشد. بعد از این که روی آب، حباب تشکیل شد و آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب ظرف را ببندید. حدود 45 دقیقه صبر کنید تا مرغ کاملا بپزد و نرم گردد.

مرحله سوم؛ سبزیجات سوپ مرغ را آماده کنید

در این فاصله، سیب زمینی و هویج را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. می توانید هویج ها را با قسمت درشت رنده کنید. قارچ را هم خرد کنید.

یک پیاز به جامانده را نگینی یا خلالی، خرد و در یک تابه جدا با میزانی روغن یا کره سرخ کنید. سیب زمینی را در تابه بریزید و تفت دهید. لازم نیست سیب زمینی سرخ و طلایی گردد. سیب زمینی ها را خارج کنید و قارچ را تفت دهید. بعد از بیرون آوردن قارچ ها، هویج را اضافه کنید.

مرحله چهارم؛ مرغ را کمی تفت دهید

مرغی را که با پیاز پخته شده است، از قابلمه بیرون بیاورید و ریش ریش یا به شکل مربعی خرد کنید. مرغ ریش ریش شده را می توانید در تابه کمی تفت بدهید و سپس دوباره به قابلمه ای که مرغ را در آن پختید، برگردانید.

بیشتر بدانید طرز تهیه شیرین پلو با مرغ مجلسی

مرحله پنجم؛ سبزیجات و مرغ را با هم بپزید

هویج را اضافه کنید. 10 دقیقه بعد، سیب زمینی و قارچ را هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

اجازه دهید همه مواد با هم بپزند و جا بیفتند. رب گوجه فرنگی را 10 دقیقه بعد به همراه سبزی های معطر در کمی کره تفت دهید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. در این مرحله آرد را در نصف لیوان آب ولرم حل کنید و به سوپ مرغ اضافه کنید.

مرحله ششم؛ نمک و فلفل را میزان و ورمیشل را اضافه کنید

در 10 دقیقه سرانجامی طعم سوپ مرغ را بچشید و نمک آن را میزان کنید. یک قاشق آبلیمو را در این مرحله از طرز تهیه سوپ مرغ اضافه کنید. اگر می خواهید سوپتان لعاب بیشتری داشته باشد، در همین مرحله رشته سوپ (ورمیشل) را هم اضافه کنید.

مرحله هفتم؛ سوپ مرغ را سرو کنید

وقتی همه مواد سوپ مرغ پخت و غلظت کافی پیدا کرد، آن را در ظرف مناسب سرو و به صورت گرم میل کنید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه خورش قورمه سبزی به روغن افتاده

طرز تهیه سوپ مرغ با خامه و سبزیجات

مدت زمان آماده سازی مواد: 20 دقیقه

مدت زمان پخت سوپ مرغ و خامه: 90 دقیقه

میزان کالری سوپ مرغ با خامه در 100 گرم: 90 کالری

مواد لازم برای استاک (برای 6 نفر)

  • سینه مرغ: 1 عدد کامل
  • آب مرغ: 4 لیوان دسته دار فرانسوی
  • رزماری: 2 شاخه (یا حدود 1/2 قاشق چای خوری پودر شده)
  • آویشن: 2 شاخه (یا حدود 1/2 قاشق چای خوری پودر شده)
  • سیر (خرد شده): 1 حبه
  • هویج (خرد شده): 1 عدد میانه
  • کرفس (به قطعات خرد شده با برگ): 2 ساقه
  • پیاز (ریز خرد شده): 1 عدد میانه

مواد لازم برای تهیه سوپ مرغ با خامه

  • کره: 4 قاشق غذاخوری
  • موسیر (خرد شده): 2 عدد
  • هویج (خرد شده): 2 عدد
  • کرفس (خرد شده): 2 ساقه
  • پیازچه (خلال نازک): 2 عدد
  • آرد سفید: 3 قاشق غذاخوری
  • آب یا استاک مرغ: 4 لیوان دسته دار فرانسوی
  • نخود فرنگی (کنسرو یا پخته شده): 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
  • خامه سنگین: 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

مراحل طرز تهیه سوپ مرغ مجلسی

شاید سوپ مرغ با خامه و مایه کرمی کمی برای ایرانی ها غیرمعمول باشد ولی سوپ مرغ خامه ای در دنیا طرفدارهای زیادی دارد. در این نوع سوپ، تنوع حرف اول را می زند و حسابی هم خوشمزه است. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه سوپ مرغ با خامه و سبزیجات آشنا شوید.

مرحله اول؛ استاک مرغ را درست کنید

در یک قابلمه با میزان مناسب، قطعات مرغ را با آب مرغ بریزید و روی حرارت قرار دهید. اگر آب مرغ در دسترس ندارید، می توانید از آب جوش بهره ببرید. شاخه های رزماری و آویشن (یا پودر آن ها)، سیر، تکه های هویج، تکه های کرفس، پیاز خرد شده و فلفل سیاه درشت را به قابلمه اضافه و با هم مخلوط کنید.

مرحله دوم؛ استاک را خنک کنید

اجازه بدهید آب، جوش بیاید. حرارت را روی حالت کم یا میانه تنظیم کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد داخل قابلمه به مدت حدود 1 ساعت بپزند. بعد از این که مرغ کاملا پخت، سوپ را صاف کنید و آب آن را در یک کاسه جدا بریزید. روی کاسه را بپوشانید و در یخچال قرار دهید.

مرحله سوم؛ مرغ سرد شده را ریش ریش کنید

در این مرحله از طرز تهیه سوپ مرغ با خامه و سبزیجات باید مرغ های پخته شده را جدا کنید و در یک ظرف جدا بریزید. روی ظرف را بپوشانید و در یخچال قرار دهید. بعد از خنک شدن، آن ها را خرد یا ریش ریش کنید.

مرحله چهارم؛ چربی اضافه روی استاک مرغ را بگیرید

وقتی آب مرغ () خنک شد، چربی های اضافی را از روی آن بریزید. به میزان 4 لیوان دسته دار فرانسوی از آب مرغ را در یک کاسه جداگانه میزان بگیرید. کنار بگذارید.

مرحله پنجم؛ سبزیجات سوپ مرغ را تفت دهید

در یک قابلمه بزرگ، کره را روی حرارت میانه و کم آب کنید. موسیر خرد شده، کرفس خرد شده و هویج خرد شده را اضافه کنید. حدود 6 تا 7 دقیقه تفت دهید. پیازچه خرد شده را اضافه کنید و 1 دقیقه تفت دهید. آرد را با کمی آب بزنید تا خوب مخلوط گردد و به قابلمه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید طرز تهیه جوجه کباب تابه ای

مرحله ششم؛ آب مرغ را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سوپ مرغ با خامه و سبزیجات مختلف باید آب مرغ را که صاف نموده بودید، به مخلوط آرد اضافه کنید. حدود 10 دقیقه همه مواد را به طور مرتب هم بزنید تا کاملا نرم شوند .

مرحله هفتم؛ مرغ ریش ریش یا خرد شده را اضافه کنید

نخود فرنگی و سینه مرغ خرد شده را اضافه کنید. 5 دقیقه دیگر صبر کنید تا مواد بپزند و نرم تر شوند.

مرحله هشتم؛ خامه را به سوپ مرغ اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سوپ مرغ غلیظ خانگی باید خامه سنگین را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط گردد.

مرحله نهم؛ نمک و فلفل را میزان و سوپ مرغ را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ مرغ برای مهمانی باید فلفل و چاشنی های دلخواه را اضافه کنید. وقتی سوپ به غلظت دلخواهتان رسید، حرارت را قطع و آن را در ظرف مناسب سرو کنید. روی سوپ را با برگ گل محمدی یا سبزی های دلخواه خود تزیین کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ شیر (سوپ سفید) برای مهمانی

سوالات متداول

برترین روش برای لعابدار شدن سوپ مرغ چیست؟

برای لعاب دار شدن سوپ مرغ می توانید میزانی جو پرک یا ورمیشل به سوپ اضافه کنید. در صورت تمایل می توانید کمی آرد را با آب سرد ترکیب کنید و به سوپ اضافه کنید تا لعاب دار گردد.

چکار کنیم سوپ مرغ خوشرنگ گردد؟

برای خوشرنگ شدن سوپ مرغ باید رب گوجه فرنگی را برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید و بعد به سوپ اضافه کنید.

منبع: thespruceeats

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 آذر 1401 بروزرسانی: 14 آذر 1401 گردآورنده: kshna.ir شناسه مطلب: 1117

به "2 طرز تهیه سوپ مرغ غلیظ و مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه سوپ مرغ غلیظ و مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید