طرز تهیه خورش بامیه با سبزی لذیذ و خوشمزه در 8 مرحله ساده

به گزارش کیوسک خبری آشنا، خورش بامیه با سبزی یکی از رسپی های خورشت لذیذ بامیه است. خورشت بامیه را هم با سبزی و هم بدون آن می توان طبخ کرد. دستور پخت خورش بامیه با سبزی در واقع تلفیقی است از خورشت بامیه و خورشت قرمه سبزی. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه خورشت بامیه با سبزی نعنا و جعفری و بعلاوه سبزی قرمه می پردازیم و نکات مهم جهت هرچه بیشتر خوشمزه تر شدن این را نیز خواهیم گفت.

طرز تهیه خورش بامیه با سبزی لذیذ و خوشمزه در 8 مرحله ساده

مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه خوشمزه به روش مجلسی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
بامیه500 گرم
گوشت گوساله یا گوشت گوسفند400 گرم
سبزی نعنا و جعفری300 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
سیر (برای سیر داغ)1 حبه
لیمو عمانی2 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار کافی
برنجبرای سرو کنار خورشت بامیه با سبزی

مدت زمان آماده سازی مواد لازم: 30 دقیقه

مدت زمان پخت خورشت بامیه با سبزی: 2 ساعت

مقدار کالری خورشت بامیه با سبزی در هر 100 گرم: حدود 170 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه خورش بامیه با سبزی به روش خانگی

خورشت بامیه با سبزی که با سبزی نعنا و جعفری تهیه می گردد عطر و طعم بی نظیری دارد. این خورشت را با برنج سرو کنید و در وعده غذایی نهار یا شام آن را میل کنید.

مرحله اول: پیاز داغ آماده کنید

یک عدد پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس پیازهای نگینی شده را در ظرفی مناسب بر روی حرارت تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

می توانید پیاز داغ منجمد و روغن را به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: سیر را اضافه کنید

یک حبه سیر را پوست بگیرید، بشویید و به صورت کاملا ریز رنده کنید. سپس به پیاز داغ طلایی شده اضافه کنید و آن را مقداری تفت دهید.

مرحله سوم: گوشت را خرد کنید و تفت دهید

گوشت قرمز که ترجیحا سردست گوسفندی یا گوساله باشد را تمیز بشویید و در ابعاد خورشتی میانه خرد کنید. گوشت هایی را که به صورت خورشتی خرد کردید به پیاز و سیر در حال تفت خوردن روی حرارت اضافه کنید. گوشت های خورشتی را با کمی فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید تا رنگ آن برگردد.

می توانید سیر داغ آماده، فلفل سیاه، زردچوبه و گوشت گوساله یا گوسفندی را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: سبزی های خورشت بامیه را خرد کنید و تفت دهید

نعنا و جعفری را با آب و مقداری نمک ضدعفونی کنید و بشویید. سبزی ها را بعد از شستن آبکشی کنید و زمان دهید تا آب سبزی ها کاملا برود. سپس سبزی ها را ریز و ساطوری خرد کنید. سپس سبزی های خرد شده را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سرخ شوند.

مرحله پنجم: به ترکیب گوشت و سبزی، آب داغ اضافه کنید

بعد از آنکه سبزی ها به خوبی سرخ شدند، مقدار لازم از آب جوش را به قابلمه اضافه کنید و بعد از آنکه محتویات درون قابلمه به جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید خورشت حدود 2 ساعت روی حرارت ملایم بماند تا کاملا بپزد و جا بیفتد.

مرحله ششم: بامیه ها را آماده کنید و تفت دهید

در این فاصله بامیه ها را بشویید و آبکش کنید. سپس انتهای بامیه را جدا کنید اما حواستان باشد قسمت انتهایی بامیه را به طور کامل جدا نکنید تا در هنگام پخت باز نگردد و شیره بامیه خورشت را لزج نکند. سپس در یک تابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و بامیه ها را روی حرارت میانه در روغن تفت دهید تا جایی که رنگ بامیه تغییر کند. این مرحله حدودا ده دقیقه زمان می برد.

مرحله هفتم: بامیه های سرخ شده را به خورشت اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورشت بامیه با سبزی و در 15 دقیقه پایانی پخت خورش، بامیه هایی را که سرخ کردید به قابلمه خورشت اضافه کنید. در این مرحله مقدار لازم از نمک را مقدار نموده و به خورشت اضافه کنید.

مرحله هشتم: لیمو عمانی را به خورشت اضافه کنید

لیمو عمانی را که از قبل در آب ولرم خیسانده و تلخی آن را گرفتید همزمان با بامیه به محتویات خورش اضافه کنید. سپس درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا خورشت بامیه با سبزی کاملا جا بیفتد و به غلظت مورد نظر برسد و جا بیفتد.

برای خرید لیمو عمانی و نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: خورشت بامیه با سبزی را سرو کنید

بعد از آنکه گوشت خورشت کاملا پخت و خورشت به غلظت کافی رسید آماده سرو کردن است. خورش بامیه با سبزی را به همراه و چاشنی های مثل و سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

برای خرید انواع برنج به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های اقدام کنید.

بیشتر بخوانید:

روش تهیه خورش بامیه با سبزی قرمه

یکی دیگر از روش های پخت خورشت بامیه با سبزی، استفاده از است. در این نوع از دستور پخت که کاملا مشابه با مراحل ذکر شده در تهیه خورشت بامیه با سبزی است؛ تنها به جای استفاده از نعنا و جعفری از سبزی قورمه سبزی در پخت آن استفاده می گردد.

سبزی قرمه معمولا شامل تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله و اسفناج است. استفاده از سبزی قرمه در طبخ این خورشت عطر و طعم متفاوتی به آن می دهد و مزه آن را بسیار به مزه نزدیک می نماید.

را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خورش بامیه با سبزی مجلسی

  • هر قدر بامیه ها بیشتر سرخ شوند خورشت بامیه طعم بهتری پیدا خواهد نمود.
  • مقدار بامیه در خورشت سلیقه ای است و می توانید بنا به ذائقه خود از مقدار بیشتر یا کمتری در خورشت بهره ببرید.
  • هنگام جدا کردن انتهای بامیه، آن را خیلی کوتاه نکنید چون در هنگام پخت محتویات درون بامیه وارد خورشت می گردد و آن را لزج می نماید و ظاهر خوبی به خورشت نمی دهد.
  • اگر از سبزی قرمه در طبخ خورشت بامیه با سبزی استفاده می کنید، می توانید 2 قاشق نعنا خشک شده را نیز به آن اضافه کنید. این کار باعث خوشرنگ تر شدن خورشت می گردد.
  • برای گرفتن تلخی لیموعمانی، روی آن با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید و درون آب ولرم قرار دهید. چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی لیمو عمانی کاملا از بین برود.
  • به جای لیموعمانی می توانید از پرک لیمو، گرد لیمو یا آبلیمو به عنوان چاشنی خورشت بامیه با سبزی بهره ببرید.
  • اگر بامیه ها به مدت طولانی روی حرارت بمانند له می شوند و ظاهر خورشت خراب می گردد.
  • خورشت بامیه با آب کم سرو می گردد. از اضافه کردن بیش از مقدار آب به خورشت خودداری کنید.
  • خورش بامیه با سبزی با گوشت مرغ هم درست می گردد. مراحل طرز تهیه خورش بامیه و سبزی با مرغ هم به همین ترتیب است.
  • خورش بامیه بدون گوشت را به همین ترتیب با سویا میت هم می توانید درست کنید.

فوت و فن های خوشمزه تر شدن خورشت بامیه با سبزی

چرا بامیه ها در خورشت وا می روند؟

بامیه اگر با حرارت بالا پخته گردد وا می رود. از طرف دیگر خورشت را زیاد و با شدت هم نزنید؛ چون بامیه ها پس از پخت خیلی نرم و آسیب پذیر می شوند و با کوچک ترین حرکتی از هم باز می شوند.

با چه راهکاری می توان از لزج شدن خورشت بامیه با سبزی جلوگیری کرد؟

هنگام تمیز کردن و گرفتن نوک بامیه ها به بافت آن آسیب نزنید. از بامیه های ریز بهره ببرید، بامیه های ریز بافت منسجم تری دارند و هنگام پخت به راحتی باز نمی شوند.

چرا خورشت بامیه با سبزی تلخ می گردد؟

تلخی خورشت بامیه با سبزی ممکن است به علت تفت دادن بیش از مقدار و با حرارت بالای نعنا باشد و یا اینکه تلخی لیموعمانی قبل از اضافه شدن به خورشت گرفته نشده باشد.

محصولات مرتبط

خرمای کبکاب 600 گرم ساغر

31,900 تومان 69,000 تومان 54% تخفیف

لیمو عمانی 130 گرمی سبزدانه

42,900 تومان 49,900 تومان 14% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

56,300 تومان 56,900 تومان 1% تخفیف

پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا

115,900 تومان 117,900 تومان 2% تخفیف

ادویه زردچوبه پت 90 گرمی فامیلا

33,500 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف

فلفل سیاه 80 گرمی سانتین

60,900 تومان 61,900 تومان 2% تخفیف

سیر سرخ شده 200 گرم لاریج سار

107,900 تومان 110,000 تومان 2% تخفیف

پیاز سرخ شده 180 گرم سورنجان

91,200 تومان 91,900 تومان 1% تخفیف

برنج کامفیروزی 5 کیلویی بردیا

424,500 تومان 466,928 تومان 9% تخفیف

برنج هندی 1121باسماتی سیلا تاکسی 10کیلویی

462,200 تومان 497,000 تومان 7% تخفیف

روغن آفتابگردان 810 گ کیمبال

48,200 تومان

روغن مایع مخصوص سرخ کردنی 900م

ناموجود

سیب زمینی خلالی 10*10 750 گرم کیمبال

72,900 تومان 77,000 تومان 5% تخفیف

پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز

122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 تیر 1403 بروزرسانی: 17 تیر 1403 گردآورنده: kshna.ir شناسه مطلب: 1259

به "طرز تهیه خورش بامیه با سبزی لذیذ و خوشمزه در 8 مرحله ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش بامیه با سبزی لذیذ و خوشمزه در 8 مرحله ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید