طرز تهیه قیمه خوشمزه غذایی کاملا ایرانی

به گزارش کیوسک خبری آشنا، عطر و بوی قیمه مخصوصا اگه عطر گلاب و زعفرون هم بده یاد آور روزهای دورهمی فامیل تو قدیماست… همچنین روزهای محرم و نذری های خوشمزه ای که اکثرشون قیمه اس. اصلا قیمه امام حسین که معروفیت خاصی داره. خلاصه که قیمه برای همه ما ایرونی ها نوستالوژیکه و کمتر کسی پیدا میشه که بگه قیمه دوست ندارم. در این مطلب سعی میکنم طرز تهیه یک قیمه جا افتاده و خوش عطر و بو رو براتون قرار بدم.

طرز تهیه قیمه خوشمزه غذایی کاملا ایرانی

مواد لازم برای تهیه قیمه

  • لپه نصف لیوان
  • پیاز دو عدد متوسط
  • گوشت گوسفند 300 گرم
  • رب گوجه چهار قاشق غذاخوری سر صاف
  • آب 5 لیوان
  • چوب دارچین دو تکه
  • لیمو عمانی 2 عدد
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
  • گلاب 1 قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی سرخ شده

مراحل تهیه قیمه

خوب چون من از شب قبل تصمیم داشتم که قیمه بار بذارم برای فرداش، از همون موقع لپه ها رو خیس دادم. ولی کلا اگه دو سه ساعت هم لپه رو خیس بدید کافیه. حتی اگه لپه مرغوبی تهیه کرده باشین و تازه باشه بدون خیس دادن هم راحت میپزه. گوشت هم که من از تکه های درشت استفاده کردم. شما اگه میخواید مجلسی باشه یا برای نذری تهیه میکتید بهتره گوشت رو قورمه کنید در اصطلاح. ریز و مربع مربع برش بزنید.

برای شروع پیاز رو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن تفت میدیم. کمی که نرم شد و حالت شیشه ای پیدا کرد گوشت رو با مقداری فلفل سیاه به پیاز ها اضافه میکنیم و باز تفت میدیم.

اگه از میزان پخت لپه تون مطمئن هستین میتونید با همون گوشت تفتش بدید. اگر نه، بهتره جداگونه با کمی پیاز تفت بدید و جدا بپزیدش.

5 لیوان آب رو اضافه میکنیم و چوب دارچین ها رو هم میندازیم توش و در ظرف رو میذاریم تا گوشت و لپه بپزه. من توی زودپز پختمشون که کمتر زمان برد. ولی روی شعله متوسط و در قابلمه معمولی حدود 2 ساعت حداقل برای پخت زمان لازم هست.

بعد از اینکه از پخت کامل گوشت و لپه مطمئن شدید، رب رو در مقداری روغن تفت بدید و به خورشت اضافه کنید.

در همین مرحله که رب رو اضافه میکنیم، نمک رو هم به همراه لیمو عمانی اضافه میکنیم.

بعد از حدود نیم ساعت تا 45دقیقه که لیمو عمانی ها هم نرم شدن، زعفرون و گلاب رو هم اضافه میکنیم. کمی هم ترشیش رو تست میکنیم و اگه کم ترش بود، کمی آبلیمو اضافه میکنیم. بعد از حدود یک ربع خورشت کاملا جا افتاده و آماده اس.

نکات مربوط به طعم قیمه و له نشدن لپه و جا افتادن خورشت

  • تفت دادن لپه ها باعث میشه که موقع پخت لپه های خورشت وا نره و همچنین توی خورشت پخش بشن و در واقع آب و دون خورشت جدا نشه.
  • روی حرارت ملایم و آروم آروم این خورشت رو طبخ کنید که آبش خشک نشه. اگه عادت دارید با حرارت بالا کار کنید یه لیوان آب بیشتر بریزید.
  • لیمو عمانی روغن خورشت رو میکشه و ممکنه اگه زیاد توی خورشت بمونه تلخش کنه. برای جلوگیری از این مسئله میتونید از پرک لیمو عمانی استفاده کنید که خیلی بهتره.
  • گلاب و زعفرون طعم عالی به قیمه میده پس پیشنهاد میکنم یک بار امتحان کنید.
  • یکی از نکته های خوشمزه تر شدن قیمه اینه که علاوه بر پیازی که ابتدای کار تفت دادیم با گوشت، مقداری پیاز داغی که کاملا قهوه ای شده و طعم پیاز داغ روی آش رو میده به قیمه اضافه کنید (البته با برش های کوچیکتر در حد همون نگینی یا حتی رنده شده) طعم پیاز داغ قیمه رو خیلی خوشمزه تر میکنه.
  • در آخر هم با سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنید
منبع: مجله الکترونیک دونفره
انتشار: 14 آبان 1399 بروزرسانی: 14 آبان 1399 گردآورنده: kshna.ir شناسه مطلب: 174

به "طرز تهیه قیمه خوشمزه غذایی کاملا ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قیمه خوشمزه غذایی کاملا ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید