طرز تهیه کشک بادمجان؛ به 2 روش مجلسی و رژیمی!
به گزارش کیوسک خبری آشنا، کشک بادمجون یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین غذاهای حاضریه که زادگاه اصلیش ایران خودمونه و یک غذای سنتیه. البته در تهیه این غذا در شهرهای مختلف، تفاوت هایی هم وجود دارد. مثلا کشک بادمجان دامغانی، اصفهانی، تبریزی و رشتی تفاوت هایی دارند ولی اصولی کلی آن ها مشترک است. در بیشتر روش های پخت کشک بادمجان، بادمجون رو سرخ می کنن و در برخی روش ها اون رو کباب می کنن.
برخی ها بادمجون درسته، برخی ها هم تکه های ورق شده، خرد شده و پخته و له شده بادمجون رو با کشک مرغوب ترکیب می کنن. در کشک بادمجون گردو و کشک خوشمزه ش میکنه و اگر کمی نعناع داغ به هنگام تزیین روش بریزید فوق العاده خوشمزه میشه. اگه احساس تندی در طعم بادمجون کردین، میتونین عدس رو از قبل بپزین و با بادمجون مخلوط کنین. البته مثل حلیم بادمجون گوشت نداره اما خیلی کشک بادمجون شمارو خوشمزه و خاص می کنه.
امروز، 2 روش متداول درست کردن کشک بادمجون رو همراه با مجله آشپزی خبرنگاران درست کنید. در اینجا دو روش به همراه کشک بادمجان مجلسی، ساده و کشک بادمجان با گردو هم توضیح میدیم و اشاره ای به آن می کنیم. برای ناهار یا شام این غذای خوشمزه را درست کنید و از خوردن ان لذت ببرید.
بادمجان | 1 کیلو |
کشک | 1 لیوان (ترجیحا رژیمی یا کم چرب) |
نعناع خشک | 2 قاشق چای خوری |
روغن، نمک، زردچوبه، گردو، پیاز و سیر | به میزان لازم |
طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی (با بادمجان سرخ کرده):
1- بادمجون ها را پوست میکنیم، قاچ زده و اون ها رو سرخ می کنیم. در حد طلایی شدن کافیه! جوری که بوی عطر بادمجون ها در بیاد. بعد از سرخ شدن، بهتره اون ها رو روی پدهای مخصوص جذب روغن بذاریم تا روغن اضافشون گرفته بشه و خطری متوجه سلامت عروقمون نشه. این نکته رو حتما رعایت کنید.
2- توی قابلمه میزانی روغن می ریزیم و نعناع خشک رو بهش اضافه می کنیم. در حد چند ثانیه به هم می زنیم تا بوی عطر نعناع بلند شه (دقت کنید این مرحله زیاد طول نکشه؛ چون نعناع بوی سوختگی می گیره و طعم غذا هم خراب می شه).
3- حالا زردچوبمون رو اضافه می کنیم و چند ثانیه دیگه تفت می دیم تا رنگ باز کنه (یعنی تا زمانی که زردچوبه رنگ خودشو به موارد بده).
4- مرحله بعد اینه که بادمجون هامون رو به ترتیب توی قابلمه مون می چینیم و آب جوش روی اون ها می ریزیم تا جایی که یک سانتی متر آب روی سطح بادمجون ها رو بگیره؛ حرارتش رو کم می کنیم و زمان می دیم تا آروم بپزه و آبش کاملا تبخیر شه.
5- تا این جا مراحل اصلی کار طی شده و با کمک گوشت کوب، سراغ بادمجون های پخته شدمون می ریم و اونا رو له می کنیم.
6- آخرین مرحله اضافه کردن کشک و نمک به مخلوط شگفت انگیزمون هست. بعد از اضافه کردنشون، بهتره 10 دقیقه زمان بدیم تا با حرارت کم، مواد خوب با هم بپزن.
نکته مهم: در اضافه کردن نمک مراقب باشید! چون ممکن است کشک شور باشد و کشک بادمجان شما بیش از میزان شور شود. در صورتی که نمک کشک بادمجان کم بود، بعد از سرو کردن هم میتوانید کشک و نمک را اضافه کنید.
7- همه مواد رو باهم مخلوط کنید و گردوها رو اضافه کنید. دقت کنید که اضافه کردن گردو، علاوه بر بهتر کردن طعم کشک بادمجون و ایجاد حس خوشایند خرد شدن گردو زیر دندان، طبع سرد کشک بادمجان را هم متعادل می کند.
ایده های تزیین کشک بادمجان:
در بالا دستور پخت کشک بادمجون رو آموزش دادیم. حالا نوبت به تزیین کردن میرسه. تزیین غذا هم اشتها افراد رو بیشتر میکنه و هم ویترینی از زحمات شما برای آشپزیه. خبر خوب اینه که برای تزیین کشک بادمجون دستتون خیلی بازه! چند مدل از ایده های تزیین پر طرفدار کشک بادمجونو در ادامه ببینید.
1- تزیین کشک بادمجان مجلسی:
در کشک بادمجان مجلسی دقت بیشتری برای تزیین باید انجام دهید. در کشک بادمجان مجلسی از گردو، سیر تفت داده شده یا پیاز داغ با نعناع تفت داده شده استفاده کنید. کشک را با زعفران ترکیب کنید تا رنگ خوشرنگی به کشک بدهد.
این نوع تزیین را میتوانید با کشک رقیق شده، مخلوط رقیق شده کشک و زعفران، گردو نگینی شده، پیاز داغ، نعناع داغ و سیرداغ استفاده کنید و خیلی متنوع و شیک این غذای محبوب رو تزیین کنید. همانطور که در عکس می بینید کشک بادمجان مجلسی با تزیین مجلسی برای مهمانی و مجالس دورهمی گزینه مناسبی است.
2- تزیین کشک بادمجان با کمک ماسوره:
این روش برای هر تزیینی که بخواهید در آن خطوط باریک ایجاد کنید، مناسب است. اگر سرهای ماسوره را در اختیار ندارید، به راحتی میتوانید کشک رقیق شده را در یک کیسه پلاستیکی بریزید و سر آن را قیچی کنید. دقت کنید اگر کشک را رقیق نکنید، به علت بافت غلیظی که دارد، از قیف خارج نمی شود. برای گذاشتن نقطه های مختلف روی سطح کشک بادمجان هم میتوانید از این روش استفاده کنید.
3- تزیین کشک بادمجان با پوست بادمجون:
این روش بیشتر خلاقانه است. میتوانید با ایده گرفتن از عکس زیر و با کمترین امکانات، کشک بادمجون خود را تزیین کنید. برای اینکار پوست بادمجان ها را نازک بگیرید و بپیچانید تا به شکل گل رز دربیایند و سپس با خلال دندان انها را فیکس کنید.
4- تزیین کشک بادمجان ساده:
اگر زمان و امکانات لازم را برای تزیین های حرفه ای ندارید، میتوانید به کمک کمی پیاز داغ و کشک، مانند تصاویر زیر کشک بادمجان را تزیین کنید.
طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی (با بادمجان کبابی):
برای کسایی که به علت روغن زیاد موجود در کشک بادمجان از طرف پزشکشون از خوردن این غذا منع شده اند و نگران سلامتی خودشونن، می تونن بادمجون ها را کباب و یا آب پز کنید و به کشک بادمجون اضافه کنند. بقیه مراحل کاملا طبق روش گفته شده است.
کشک بادمجان با گردو:
برای طرز تهیه کشک بادمجان با گردو از همان زمانی که بادمجان را می کوبید گردو را داخل مواد ریخته و با بادمجان ها بکوبید تا به خورد بادمجون ها بره و طعم خوشمزه ای به کشک بادمجان بدهد.
بادمجان ها را چطور انتخاب کنیم؟
- هرچی بادمجون های مورد استفاده شیرین تر باشن، طعم کشک بادمجون ما بهتر می شه.
- رنگ بادمجون باید یک دست بنفش و پوست اون هم کاملا براق باشه.
- کمی بادمجون ها رو فشار بدید، نباید سفت باشه و هم نباید وا بره.
علت تلخ شدن کشک بادمجان چیست؟
بعد از شستن بادمجون هامون با آب سرد و پوست گرفتن و قاچ زدنشون، بهشون نمک بزنیم و یک ربع زمان بدیم تا هم تلخیشون (تلخیه احتمالیشون) گرفته بشه و هم موقع سرخ کردن روغن کمتری مصرف بشه.
فرق کشک بادمجان و حلیم بادمجان چیست؟
اگر دوست دارید کشک بادمجان با عدس و گوشت درست کنید، بهتر است سراغ حلیم بادمجان بروید. طعم کلی این دو غذا با هم مشابه است ولی حلیم بادمجان به علت دارا بودن گوشت، سنگین تر است و به عنوان غذای اصلی به کار میرود؛ درحالی که کشک بادمجان بیشتر حالت غذای سبک و پیش غذایی به عنوان غذای بدون گوشت دارد.
سایر غذاهای خوشمزه و رژیمی با بادمجان:
برخی دیگر از غذاهای خوشمزه ای که با بادمجان درست میشوند، در ادامه ذکر شده اند. برای مشاهده دستور هر یک از مواد غذایی روی آن کلیک کنید.
- دستور پخت بادمجون شکم پر
- طرز تهیه خاویار بادمجان
- طرز تهیه گراتن بادمجان
- طرز تهیه میرزاقاسمی
تا دستورای خوشمزه و سه سوته بعدی شما رو به خدا می سپارم. امیدوارم از خورن این غذا لذت ببرید. نوش جونتون!
این متن از سایت معتبر(foolproofliving) برگرفته شده است.
منبع: اُکالا