طرز تهیه کیک یزدی به روش قنادی ها؛ رازهای پف کردن آن

به گزارش کیوسک خبری آشنا، کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است.نمونه مشابه این نوع کیک در شهرهای دیگر کشور نیز پخته می گردد. اما طعم و عطر متفاوت این کیک در یزد علت عمده استقبال از آن است. کیک یزدی یکی از خوشمزه ترین کیک های سنتی ایرانی است. دستور اصلی این کیک محبوب و خوش طعم به شهر باستانی یزد تعلق دارد. در این دستور مواد از قسمت آشپزی در خبرنگاران بلاگ روش تهیه راحتی را در نظر گرفتیم تا به راحتی در منزل بتوانید کیک یزدی خوش عطر و طعمی را تهیه کنید.

طرز تهیه کیک یزدی به روش قنادی ها؛ رازهای پف کردن آن

کیک یزدی را در شهر یزد بیشتر برای مراسم های مذهبی تهیه می نمایند. و به همین دلیل اغلب در مراسمات استفاده میگردد. این کیک با وجود اینکه مواد در دسترس و طرز تهیه آسانی دارد و به راحتی تهیه میگردد اما طعمی خاص و بی نظیر دارد. که باعث محبوبیت آن در بین همگان شده است. اگر به شهر یزد سفر نموده باشید و طعم کیک های اصیل یزد را چشیده باشیدحتما متوجه تفاوت طعم کیک یزدی اصیل و سنتی با نوع معمول کیک یزدی قنادی ها شده اید!

مواد لازم جهت تهیه کیک یزدی:
آرد 300 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شکر 200 گرم
روغن مایع 175گرم
ماست 120گرم
گلاب 30 گرم
عسل با شربت بار1 قاشق غذاخوری
پودر هل1 قاشق چایخوری سرپر
کنجد یا پودر پسته جهت تزئین

بیشتر بخوانید: طرز تهیه موس کیک شکلاتی؛ بدون ژلاتین و تخم مرغ

1- در ابتدای کار همه مواد را از یک ساعت قبل از آغاز پخت کیک ها، از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. فر را با دمای 210درجه سانتیگراد روشن کنید واجازه دهید گرم گردد. سه عدد تخم مرغ به دمای محیط رسیده را با شکر در کاسه ای بریزید. به مدت پنج دقیقه با همزن برقی بزنید تا سفید و کشدار گردد. ماست را اضافه کنید.

2- گلاب را به مخلوط اضافه کنید. شربت بار یا عسل را هم بیفزایید.

3- بعد روغن را اضافه کنید. کمی هم بزنید. آرد را به همراه پودر هل الک کنید.

4- بعد آرد را به آرامی و طی چند مرحله به سایر مواد اضافه کنید. فقط درحد مخلوط شدن با دورکند همزن مخلوط کنید دقت کنید که بعد از اضافه کردن آرد، مخلوط را زیاد هم نزنید چون کیک خراب میگردد. همین که گلوله های آرد باز گردد کافیست.

غلظت نهایی مواد باید به این شکل باشد.

5- مواد را میتوانید داخل قیف بریزید یا با قاشق داخل کپسول های کاغذی بریزید.

قالب ها را آماده کنید. کپسول های کاغذی را داخل قالب مافین قرار دهید و از مواد با قیف یا قاشق داخل کپسول های کاغذی بریزید. حدود دو سوم سر کپسول ها را خالی بگذارید درحقیقت کمی سر قالب خالی بماند و پر نکنید چون کیک پف میکند. یک چاقو یا قاشق را داخل روغن مایع بزنید و چرب کنید بعد یک علامت مثبت + روی هرکدام با چاقوی چرب ایجاد کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک کوکو استار (کیک سه لایه)

6- در مرحله آخر روی آن ها کنجد بپاشید.

قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 210 درجه سانتیگراد برای مدت 7 دقیقه قرار دهید. تا کیک های یزدی به خوبی پف نمایند و پس از هفت دقیقه دما را به 180 درجه کاهش دهید واجازه دهید حدود 18 دقیقه دیگر بپزد.

سینی را در طبقه بالای فر قرار دهید. با این مقدار با توجه به سایز قالب و کپسول ها حدود 30 عدد کیک یزدی خواهید داشت. اگر از کپسولهای کاغذی یا قالب بزرگتری بهره ببرید این مقدار ممکن است به 18 تا 20 عدد برسد.

میتوانید از قالب های مخصوص کیک یزدی بهره ببرید کپسول کاغذی در قالب های کیک یزدی قرار دهید یا با کمی روغن قالب را چرب کنید و بعد مواد را در قالب ها بریزید.

اگر مقدار گیری ها دقیق باشد و همه نکات را به خوبی رعایت کنید، کیک های یزدی فوق العاده ای خواهید داشت.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک ساده وانیلی

نکات مهم کیک یزدی:

  • کیک ها را بعد از خنک شدن، در ظرف در دار بگذارید دراین صورت بسیار نرم می شوند و رویه کیک های حالت شیره دار به خود می گیرند.
  • می توانید مقداری زعفران به گلاب اضافه کنید تا کیک های یزدی عطر و طعم زعفران بگیرند.
  • اگر روی کیک های یزدی ترک نخورد و گنبدی نشد دلیل اصلی آن، پایین بودن دمای فر شماست. میتوانید دما را 10 درجه بالا ببرید.
  • مهم ترین نکته در تهیه این نوع کیک، دمای مناسب فر است که باعث گنبدی شدن و ترک خوردن روی کیک میگردد. فر باید کاملا داغ باشد تا کیک ها به محض ورود به فر، آغاز به پف کردن نمایند.
  • البته آنچه که باعث تفاوت کیک های یزدی از کیک قنادی ست همین پف کیک است چون کیک های یزدی، پف زیادی ندارد اما کیک هایی که در قنادی ها با نام کیک یزدی به فروش میرسد پف دار و گنبدی ست.
  • در بسیاری از دستورهای کیک یزدی از نمک میوه استفاده می گردد که بخاطر اینکه مواد راحت و در دسترسی داشته باشد ما دراین دستور استفاده نکردیم. می توانید به نسبت مساوی 1/4 ق چایخوری نمک میوه و جوش شیرین برای تهیه کیک یزدی بهره ببرید و به مایعات کیک بیفزایید.

این کیک خوش عطر و طعم رو از دست ندید و حتما درست کنید. مطمئنا برای خوردن این کیک های کوچیک خوش عطر نمی تونید مقاومت کنید.

منبع: اُکالا
انتشار: 26 آذر 1400 بروزرسانی: 26 آذر 1400 گردآورنده: kshna.ir شناسه مطلب: 839

به "طرز تهیه کیک یزدی به روش قنادی ها؛ رازهای پف کردن آن" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه کیک یزدی به روش قنادی ها؛ رازهای پف کردن آن" امتیاز داده اند | 3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک یزدی به روش قنادی ها؛ رازهای پف کردن آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید